Auto Met Kapotte Motor Verkopen

Auto Verkopen met een Kapotte Motor in Nederland

Heeft uw auto een kapotte motor en wilt u deze verkopen in Nederland? Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft over de verschillende opties en prijzen.

Als uw auto een kapotte motor heeft, kan het verkopen ervan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar in Nederland voor het verkopen van uw auto met een kapotte motor. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden en de geschatte prijzen en waardes.

Optie 1: Verkoop aan een autosloperij

Een van de meest voorkomende opties voor het verkopen van een auto met een kapotte motor is via een autosloperij. Deze bedrijven kopen vaak auto’s op voor onderdelen of om te recyclen. De prijs die u kunt krijgen voor uw auto is afhankelijk van het type auto en de staat van de motor. Gemiddeld kunt u rekenen op een bedrag tussen de €50 en €500.

Optie 2: Verkoop aan een particulier

Als u bereid bent om wat meer tijd en moeite te investeren, kunt u uw auto met een kapotte motor ook verkopen aan een particulier. U kunt hiervoor gebruik maken van online advertentieplatforms zoals Marktplaats of Autoscout24. De prijs die u kunt krijgen voor uw auto is afhankelijk van de onderhandelingen en de staat van uw auto. Gemiddeld kunt u rekenen op een bedrag tussen de €500 en €2000.

Optie 3: Verkoop aan een opkoper

Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van auto’s met schade, waaronder auto’s met een kapotte motor. Deze bedrijven bieden vaak een snelle en gemakkelijke oplossing voor het verkopen van uw auto. De prijs die u kunt krijgen voor uw auto is afhankelijk van het bedrijf en de staat van uw auto. Gemiddeld kunt u rekenen op een bedrag tussen de €500 en €3000.

Optie 4: Inruilen bij aankoop nieuwe auto

Als u van plan bent om een nieuwe auto te kopen, kunt u uw auto met een kapotte motor ook inruilen bij de dealer. De prijs die u kunt krijgen voor uw auto is afhankelijk van de onderhandelingen en de staat van uw auto. Gemiddeld kunt u rekenen op een bedrag tussen de €500 en €2000.

Optie 5: Schadeauto verkopen aan RDW

Als uw auto niet meer te repareren is en u geen andere opties heeft, kunt u uw auto met een kapotte motor ook verkopen aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Zij bepalen de waarde van uw auto op basis van de schade en bieden u een vergoeding. De prijs die u kunt krijgen voor uw auto is afhankelijk van de schade en het type auto.

Overzicht van prijzen en waardes

Optie Geschatte prijs/waarde
Autosloperij €50 – €500
Particulier €500 – €2000
Opkoper €500 – €3000
Inruilen bij dealer €500 – €2000
RDW Afhankelijk van schade en type auto

Veelgestelde vragen over Auto Met Kapotte Motor Verkopen

 • Wat is de beste optie voor het verkopen van mijn auto met een kapotte motor?

  Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de staat van uw auto. Als u snel van uw auto af wilt, kunt u het beste kiezen voor een autosloperij of opkoper. Als u meer tijd en moeite wilt investeren, kunt u uw auto ook aan een particulier verkopen.

 • Kan ik mijn auto met een kapotte motor ook inruilen bij de aankoop van een nieuwe auto?

  Ja, dit is mogelijk bij de meeste autodealers. Houd er wel rekening mee dat de prijs die u krijgt voor uw auto vaak lager zal zijn dan bij andere verkoopopties.

 • Kan ik mijn auto met een kapotte motor ook verkopen aan de RDW?

  Ja, dit is mogelijk als uw auto niet meer te repareren is. De RDW bepaalt de waarde van uw auto op basis van de schade en biedt u een vergoeding.

 • Kan ik mijn auto met een kapotte motor ook verkopen aan een particulier zonder deze te laten repareren?

  Ja, dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat u waarschijnlijk minder zult krijgen voor uw auto dan wanneer u deze laat repareren.

 • Kan ik mijn auto met een kapotte motor verkopen als deze total loss is verklaard?

  Ja, dit is mogelijk. U kunt uw auto verkopen aan een autosloperij, opkoper of aan de RDW.

Plaats een reactie