Auto Verkopen Schade

Verkoop je auto met schade in Nederland

Heb je een auto met schade en wil je deze verkopen in Nederland? Dan zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. In dit artikel geven we advies over de beste manieren om je auto met schade te verkopen en geven we een indicatie van de prijzen en waardes voor de afgelopen 10 jaar.

Optie 1: Verkoop aan een particulier

 • Als je je auto met schade wilt verkopen aan een particulier, zul je waarschijnlijk minder geld krijgen dan wanneer je hem aan een dealer of inruilt bij aanschaf van een nieuwe auto.
 • De prijs die je kunt vragen voor je auto hangt af van verschillende factoren, zoals de aard en omvang van de schade, het merk en model van de auto, en de staat van onderhoud.
 • Volgens Wijkopenautos.nl kun je voor een auto met schade gemiddeld tussen de €500 en €2000 verwachten.

Optie 2: Verkoop aan een opkoper

 • Een andere optie is om je auto met schade te verkopen aan een opkoper. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van auto’s met schade.
 • Het voordeel hiervan is dat je snel van je auto af bent en vaak ook een goede prijs krijgt. Het nadeel is dat je waarschijnlijk minder geld krijgt dan bij verkoop aan een particulier.
 • Op 247autoverkopen.nl kun je een gratis taxatie laten doen voor je auto met schade.

Optie 3: Verkoop aan een dealer

 • Als je van plan bent om een nieuwe auto te kopen, kun je ervoor kiezen om je auto met schade in te ruilen bij de dealer.
 • Het voordeel hiervan is dat je direct een korting krijgt op je nieuwe auto. Het nadeel is dat je vaak minder geld krijgt voor je auto met schade dan bij verkoop aan een particulier of opkoper.
 • De prijs die je kunt krijgen voor je auto met schade bij een dealer hangt af van het merk en model van de auto en de staat van onderhoud.

Optie 4: Verkoop via een online platform

 • Er zijn verschillende online platforms waar je je auto met schade kunt aanbieden, zoals Marktplaats, Autoscout24, en Autotrack.
 • Het voordeel hiervan is dat je een groot bereik hebt en zelf de prijs kunt bepalen. Het nadeel is dat je vaak wel wat tijd en moeite moet investeren in het vinden van een koper.
 • De prijs die je kunt vragen voor je auto met schade via een online platform hangt af van de concurrentie en de vraag naar jouw specifieke auto.

Auto met schade verkopen: FAQ

1. Wat is de waarde van mijn auto met schade?
De waarde van je auto met schade hangt af van verschillende factoren, zoals de aard en omvang van de schade, het merk en model van de auto, en de staat van onderhoud. Gemiddeld kun je tussen de €500 en €2000 verwachten.

2. Kan ik mijn auto met schade verkopen aan een particulier?
Ja, je kunt je auto met schade verkopen aan een particulier. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk minder geld zult krijgen dan bij verkoop aan een dealer of opkoper.

3. Wat is het voordeel van verkoop aan een opkoper?
Het voordeel van verkoop aan een opkoper is dat je snel van je auto af bent en vaak ook een goede prijs krijgt. Het nadeel is dat je waarschijnlijk minder geld krijgt dan bij verkoop aan een particulier.

4. Kan ik mijn auto met schade inruilen bij aanschaf van een nieuwe auto?
Ja, je kunt ervoor kiezen om je auto met schade in te ruilen bij de dealer bij aanschaf van een nieuwe auto. Houd er wel rekening mee dat je vaak minder geld krijgt voor je auto dan bij verkoop aan een particulier of opkoper.

5. Wat is de beste manier om mijn auto met schade te verkopen?
De beste manier om je auto met schade te verkopen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de staat van je auto. Verkoop aan een particulier, opkoper, dealer of via een online platform zijn allemaal mogelijkheden. Kies de optie die het beste bij jou en je auto past.

Plaats een reactie