Auto Verkopen Voor Export Welke Papieren

Hoe verkoop ik mijn auto voor export en welke papieren heb ik nodig?

Als u uw auto wilt verkopen voor export, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hieronder geven we u advies en informatie over het verkopen van uw auto voor export in Nederland.

  • Voordat u uw auto gaat verkopen voor export, is het belangrijk om te weten wat de waarde van uw auto is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door online de dagwaarde van uw auto op te zoeken. Ook kunt u een taxatie laten doen bij een autodealer of garage.
  • Om uw auto te verkopen voor export, heeft u een geldig Nederlands kentekenbewijs nodig. Dit bestaat uit een tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs. Als u deze papieren niet meer heeft, kunt u een vervangend kentekenbewijs aanvragen bij de RDW.
  • Naast het kentekenbewijs heeft u ook een geldige APK nodig wanneer u uw auto wilt verkopen voor export. Deze keuring mag niet ouder zijn dan 2 maanden. Als uw auto geen geldige APK heeft, kunt u deze laten keuren bij een erkend APK-bedrijf.
  • Als u uw auto verkoopt voor export, moet u ook een uitvoerverklaring invullen. Dit is een document waarin u verklaart dat de auto het land gaat verlaten. Dit document kunt u downloaden op de website van de RDW.
  • Tot slot heeft u ook een vrijwaringsbewijs nodig wanneer u uw auto verkoopt voor export. Dit bewijs krijgt u wanneer u uw auto overschrijft op naam van de koper. Hiermee bent u niet langer de eigenaar van de auto en heeft u geen verantwoordelijkheid meer voor het voertuig.

Veelgestelde vragen over auto verkopen voor export en benodigde papieren

Vraag Antwoord
Wat is de waarde van mijn auto voor export? De waarde van uw auto voor export hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de auto, het merk en het bouwjaar. U kunt online de dagwaarde opzoeken of een taxatie laten doen bij een autodealer of garage.
Welke papieren heb ik nodig om mijn auto te verkopen voor export? Om uw auto te verkopen voor export heeft u een geldig Nederlands kentekenbewijs, een geldige APK, een uitvoerverklaring en een vrijwaringsbewijs nodig.
Kan ik mijn auto verkopen voor export als deze geen geldige APK heeft? Nee, uw auto moet een geldige APK hebben voordat u deze kunt verkopen voor export. U kunt de auto laten keuren bij een erkend APK-bedrijf.
Kan ik een vervangend kentekenbewijs aanvragen als ik deze ben kwijtgeraakt? Ja, u kunt een vervangend kentekenbewijs aanvragen bij de RDW. Dit kunt u online doen of bij een kentekenloket.
Kan ik mijn auto verkopen voor export zonder vrijwaringsbewijs? Nee, het vrijwaringsbewijs is een belangrijk document dat u nodig heeft bij de verkoop van uw auto voor export. Hiermee kunt u aantonen dat u niet langer de eigenaar bent van de auto.

Wij hopen u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over het verkopen van uw auto voor export en welke papieren u hiervoor nodig heeft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de RDW.

Plaats een reactie