Bereken De Waarde Van Je Auto

Wat is de waarde van mijn auto?

Ben je van plan om je auto te verkopen of wil je gewoon weten wat je auto waard is? Dan is het berekenen van de waarde van je auto een belangrijke stap. Hieronder vind je informatie over hoe je dit het beste kunt doen en wat de geschatte prijzen en waardes zijn voor verschillende leeftijden van auto’s in Nederland.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je auto te berekenen. Hieronder worden drie veelgebruikte methoden beschreven:

 • Online waardebepaling: Er zijn verschillende websites waar je gratis en snel de waarde van je auto kunt berekenen. Voorbeelden hiervan zijn Autotrack en Autoweek. Hier vul je gegevens in zoals het merk, model, bouwjaar en kilometerstand van je auto en krijg je een geschatte waarde te zien.
 • Taxatie door een autodealer: Je kunt ook een autodealer vragen om je auto te taxeren. Dit kost vaak wel geld, maar je krijgt wel een nauwkeurigere waardebepaling. Het is wel verstandig om bij meerdere dealers langs te gaan om zo een goed beeld te krijgen van de waarde van je auto.
 • Zelf berekenen: Als je wat meer tijd en moeite wilt steken in het berekenen van de waarde van je auto, kun je dit ook zelf doen. Hierbij kijk je naar vergelijkbare auto’s op bijvoorbeeld Marktplaats en bepaal je aan de hand daarvan een prijs.

Het is belangrijk om te weten dat de waarde van een auto afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de staat van de auto, het aantal kilometers op de teller en de populariteit van het merk en model. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte prijzen en waardes van auto’s in Nederland voor verschillende leeftijden.

Leeftijd auto Geschatte prijs Geschatte waarde
0-1 jaar 80-90% van de nieuwprijs Hoog
2-3 jaar 70-80% van de nieuwprijs Hoog
4-5 jaar 60-70% van de nieuwprijs Gemiddeld
6-7 jaar 50-60% van de nieuwprijs Gemiddeld
8-9 jaar 40-50% van de nieuwprijs Laag
10 jaar of ouder 30-40% van de nieuwprijs Laag

Veelgestelde vragen over het berekenen van de waarde van je auto

 • Wat is de beste manier om de waarde van mijn auto te berekenen?
  Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en situatie. Als je snel een indicatie wilt, kun je gebruik maken van een online waardebepaling. Wil je een nauwkeurigere waardebepaling, dan kun je het beste langs meerdere autodealers gaan voor een taxatie.
 • Kan ik de waarde van mijn auto ook zelf berekenen?
  Ja, dit is mogelijk door te kijken naar vergelijkbare auto’s op bijvoorbeeld Marktplaats. Houd er wel rekening mee dat dit wat meer tijd en moeite kost.
 • Welke factoren bepalen de waarde van mijn auto?
  De staat van de auto, het aantal kilometers op de teller en de populariteit van het merk en model zijn belangrijke factoren die de waarde van je auto bepalen.
 • Kan ik de waarde van mijn auto verhogen?
  Ja, dit is mogelijk door je auto goed te onderhouden en eventuele schade te laten repareren. Ook een goede poetsbeurt kan de waarde van je auto verhogen.
 • Kan ik mijn auto verkopen voor meer dan de geschatte waarde?
  Dit is mogelijk, maar het is wel belangrijk om realistisch te blijven. Een te hoge vraagprijs kan potentiƫle kopers afschrikken.

Plaats een reactie