Dagwaarde Anwb

Wat is de Dagwaarde Anwb?

De Dagwaarde Anwb is de geschatte waarde van een voertuig op een bepaald moment, gebaseerd op verschillende factoren zoals leeftijd, kilometerstand en staat van het voertuig. Het wordt berekend door de ANWB, een bekende Nederlandse organisatie voor automobilisten, en wordt vaak gebruikt bij het kopen of verkopen van een auto.

De Dagwaarde Anwb kan een handige tool zijn voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto. Het geeft een indicatie van wat een eerlijke prijs zou zijn voor een voertuig en kan helpen bij het onderhandelen met de verkoper. Hieronder vindt u meer informatie over de Dagwaarde Anwb en hoe het werkt.

Factoren die de Dagwaarde Anwb beïnvloeden

 • Leeftijd van het voertuig
 • Kilometerstand
 • Staat van het voertuig (bijvoorbeeld schade of gebreken)
 • Populariteit van het merk en model
 • Seizoen (sommige auto’s zijn meer of minder in trek afhankelijk van het seizoen)

De ANWB gebruikt een algoritme om de Dagwaarde te berekenen, gebaseerd op deze factoren. Het resultaat is een geschatte waarde die kan helpen bij het bepalen van een eerlijke prijs voor een voertuig.

Hoe kan ik de Dagwaarde Anwb gebruiken?

De Dagwaarde Anwb is beschikbaar op de website van de ANWB en kan gratis worden opgevraagd door zowel leden als niet-leden. Om de waarde te berekenen, moet u enkele gegevens invullen, zoals het kenteken, de kilometerstand en de staat van het voertuig. Het resultaat wordt vervolgens weergegeven in een overzichtelijke tabel met verschillende prijsniveaus.

Is de Dagwaarde Anwb altijd accuraat?

De Dagwaarde Anwb is een schatting en kan daarom afwijken van de werkelijke waarde van een voertuig. Het is belangrijk om ook andere factoren in overweging te nemen, zoals de staat van het voertuig en de vraag en aanbod op de markt. Het is altijd verstandig om een onafhankelijke taxatie te laten uitvoeren voordat u een voertuig koopt of verkoopt.

Kan ik de Dagwaarde Anwb gebruiken voor alle soorten voertuigen?

De Dagwaarde Anwb is beschikbaar voor personenauto’s, motorfietsen, campers en caravans. Voor andere voertuigen, zoals bedrijfswagens of oldtimers, kan het algoritme van de ANWB niet altijd een accurate waarde berekenen. In dat geval is het aan te raden om een onafhankelijke taxatie te laten uitvoeren.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van de Dagwaarde Anwb?

Nee, het opvragen van de Dagwaarde Anwb is gratis voor zowel leden als niet-leden van de ANWB. Het is een handige service die de ANWB aanbiedt aan automobilisten in Nederland.

Veelgestelde vragen over de Dagwaarde Anwb

 • Hoe vaak wordt de Dagwaarde Anwb geüpdatet?
  De Dagwaarde Anwb wordt maandelijks geüpdatet, dus het is altijd een actuele schatting.
 • Kan ik de Dagwaarde Anwb gebruiken voor een auto uit het buitenland?
  Nee, de Dagwaarde Anwb is alleen beschikbaar voor voertuigen die geregistreerd zijn in Nederland.
 • Is de Dagwaarde Anwb hetzelfde als de inruilwaarde van een auto?
  Nee, de inruilwaarde is de waarde die een dealer bereid is te betalen voor uw auto bij aankoop van een nieuwe auto. Dit kan verschillen van de Dagwaarde Anwb.
 • Kan ik de Dagwaarde Anwb gebruiken voor een auto die ouder is dan 10 jaar?
  Ja, de Dagwaarde Anwb is beschikbaar voor voertuigen tot 15 jaar oud. Voor oudere auto’s kunt u een taxatie laten uitvoeren.
 • Kan ik de Dagwaarde Anwb gebruiken voor een leaseauto?
  Nee, voor leaseauto’s is de Dagwaarde Anwb niet van toepassing. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met de leasemaatschappij voor meer informatie over de waarde van de auto.

Plaats een reactie