Dagwaarde Auto Kenteken

Wat is de waarde van mijn auto op basis van het kenteken?

De dagwaarde van een auto op basis van het kenteken is de geschatte waarde van de auto op een bepaald moment. Dit kan handig zijn bij het kopen of verkopen van een auto, of bij het afsluiten van een autoverzekering. De dagwaarde wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de leeftijd, kilometerstand en staat van de auto.

  • Leeftijd van de auto: Hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde. Dit komt omdat de auto waarschijnlijk al wat slijtage heeft en niet meer zo veel waard is als toen hij nieuw was.
  • Kilometerstand: Hoe meer kilometers er op de teller staan, hoe lager de dagwaarde. Dit komt omdat een auto met veel kilometers meer slijtage heeft en dus minder waard is.
  • Staat van de auto: Een auto in goede staat zal een hogere dagwaarde hebben dan een auto met schade of mankementen. Dit komt omdat een auto in goede staat meer waard is op de markt.
Jaar Gemiddelde dagwaarde
2010 €8.000
2011 €7.000
2012 €6.000
2013 €5.000
2014 €4.000
2015 €3.000
2016 €2.500
2017 €2.000
2018 €1.500
2019 €1.000
2020 €500

Waar kan ik de dagwaarde van mijn auto opvragen?

De dagwaarde van een auto op basis van het kenteken kan op verschillende websites worden opgevraagd, zoals RDW en AutoWeek. Hier kun je het kenteken van je auto invullen en krijg je direct een schatting van de dagwaarde te zien.

Kan ik de dagwaarde van mijn auto laten taxeren?

Ja, het is mogelijk om de dagwaarde van je auto te laten taxeren door een erkend taxateur. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een oldtimer wilt verkopen of als je een geschil hebt met je verzekeraar over de waarde van je auto.

Wat is het verschil tussen dagwaarde en vervangingswaarde?

De dagwaarde van een auto is de geschatte waarde op een bepaald moment, terwijl de vervangingswaarde de geschatte waarde is van een vergelijkbare auto op de markt. De vervangingswaarde wordt vaak gebruikt bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wat gebeurt er met de dagwaarde van mijn auto als ik schade heb?

Als je schade hebt aan je auto, zal de dagwaarde lager worden. Dit komt omdat de auto nu in een mindere staat is en dus minder waard is op de markt. Bij het afhandelen van de schade zal de verzekeraar vaak uitgaan van de dagwaarde van de auto op het moment van de schade.

Plaats een reactie