Gratis Waardebepaling Auto

Waardebepaling Auto Gratis

Wil je weten wat jouw auto waard is? Dan is een gratis waardebepaling van je auto een goede optie. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over gratis waardebepaling auto in Nederland.

Een gratis waardebepaling van je auto kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs of inruilwaarde van je auto. Dit kan handig zijn als je van plan bent om je auto te verkopen of in te ruilen voor een nieuwe. Het geeft je een indicatie van de waarde van je auto, zodat je een realistische prijs kunt vragen of onderhandelen.

Er zijn verschillende websites en instanties in Nederland die gratis waardebepalingen van auto’s aanbieden. Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende en betrouwbare opties.

Gratis waardebepaling auto via websites

 • AutoScout24 – Deze website biedt een gratis waardebepaling van je auto aan op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Ook kun je hier een uitgebreidere waardebepaling aanvragen tegen betaling.
 • AutoWeek – Op deze website kun je gratis een waardebepaling van je auto laten uitvoeren door middel van de kentekencheck.
 • AutoTrack – Ook hier kun je gratis een waardebepaling van je auto laten doen op basis van het kenteken.

Let op: de waarde die uit deze gratis waardebepalingen komt, is een indicatie en kan afwijken van de daadwerkelijke waarde van je auto. Het is altijd verstandig om meerdere waardebepalingen te vergelijken en eventueel een professionele taxatie te laten doen.

Gratis waardebepaling auto bij dealers

Naast websites kun je ook bij dealers terecht voor een gratis waardebepaling van je auto. Dit kan handig zijn als je van plan bent om je auto in te ruilen voor een nieuwe. Hieronder vind je een overzicht van dealers die gratis waardebepalingen aanbieden.

Dealer Gratis waardebepaling mogelijk?
Automotions Ja
Arend Auto Ja
Suzuki Ja

Bij deze dealers kun je vaak online een afspraak maken voor een gratis waardebepaling van je auto. Het is wel belangrijk om te vermelden dat deze waardebepalingen vaak gebaseerd zijn op de inruilwaarde van je auto, wat lager kan zijn dan de verkoopwaarde.

Veelgestelde vragen over gratis waardebepaling auto

 • Wat is een gratis waardebepaling van mijn auto?
  Een gratis waardebepaling van je auto geeft je een indicatie van de waarde van je auto op basis van verschillende factoren zoals merk, model, bouwjaar en kilometerstand.
 • Waar kan ik een gratis waardebepaling van mijn auto laten doen?
  Je kunt een gratis waardebepaling laten doen via verschillende websites zoals AutoScout24, AutoWeek en AutoTrack. Ook bij dealers kun je vaak terecht voor een gratis waardebepaling.
 • Hoe betrouwbaar is een gratis waardebepaling van mijn auto?
  De waarde die uit een gratis waardebepaling komt is een indicatie en kan afwijken van de daadwerkelijke waarde van je auto. Het is daarom verstandig om meerdere waardebepalingen te vergelijken en eventueel een professionele taxatie te laten doen.
 • Moet ik betalen voor een uitgebreide waardebepaling van mijn auto?
  Bij sommige websites kun je een uitgebreidere waardebepaling aanvragen tegen betaling. Dit kan handig zijn als je een gedetailleerder overzicht wilt van de waarde van je auto.
 • Kan ik ook zelf de waarde van mijn auto bepalen?
  Ja, je kunt zelf de waarde van je auto bepalen door te kijken naar vergelijkbare auto’s op bijvoorbeeld Marktplaats of door een professionele taxatie te laten doen.

Hopelijk heb je nu een beter idee van wat een gratis waardebepaling van je auto inhoudt en waar je terecht kunt voor zo’n waardebepaling. Vergeet niet om altijd meerdere waardebepalingen te vergelijken en eventueel een professionele taxatie te laten doen voor een realistisch beeld van de waarde van je auto.

Plaats een reactie