Hoe kan ik de waarde van mijn auto verhogen voordat ik hem verkoop

Hoe kan ik de verkoopwaarde van mijn auto verhogen?

Als u van plan bent uw auto te verkopen, wilt u natuurlijk een goede prijs krijgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de waarde van uw auto te verhogen voordat u hem te koop aanbiedt. Hier zijn enkele tips om de verkoopwaarde van uw auto te verhogen.

1. Zorg voor een goede staat van uw auto

 • Zorg ervoor dat uw auto schoon is, zowel van binnen als van buiten. Dit maakt een goede eerste indruk op potentiële kopers.
 • Voer eventuele kleine reparaties uit, zoals het vervangen van versleten banden of het repareren van kleine deukjes en krassen.
 • Houd de onderhoudshistorie van uw auto bij en laat deze zien aan geïnteresseerde kopers. Dit geeft hen vertrouwen in de staat van uw auto.

2. Voeg extra functies toe

 • Als uw auto geen airconditioning heeft, kunt u overwegen om dit toe te voegen. Dit kan de waarde van uw auto verhogen, vooral in de zomermaanden.
 • Overweeg ook om andere extra functies toe te voegen, zoals een navigatiesysteem of een achteruitrijcamera. Dit kan uw auto aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

3. Maak gebruik van online advertenties

 • Plaats uw auto op online advertentiesites, zoals Marktplaats of Autoscout24. Dit vergroot uw bereik en kan leiden tot meer geïnteresseerde kopers.
 • Zorg ervoor dat u goede foto’s van uw auto plaatst en een duidelijke beschrijving geeft van de staat en eventuele extra functies.

4. Overweeg een professionele poetsbeurt

 • Een professionele poetsbeurt kan uw auto er als nieuw uit laten zien en de waarde ervan verhogen. Dit kan vooral handig zijn als uw auto al wat ouder is en wat slijtage vertoont.
 • U kunt ook overwegen om de lak van uw auto te laten polijsten om kleine krassen en beschadigingen te verwijderen.

5. Onderhandel slim

 • Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent voordat u begint te onderhandelen met potentiële kopers. Ken de waarde van uw auto en wees bereid om te onderhandelen, maar wees ook niet bang om een redelijke prijs te vragen.
 • Als u niet zeker bent van de waarde van uw auto, kunt u altijd een taxatie laten uitvoeren door een professional.

Veelgestelde vragen over het verhogen van de waarde van uw auto

1. Moet ik mijn auto laten taxeren voordat ik hem verkoop?

Als u niet zeker bent van de waarde van uw auto, kan het verstandig zijn om een taxatie te laten uitvoeren door een professional. Dit geeft u een beter idee van wat u voor uw auto kunt vragen en kan u helpen bij het onderhandelen met potentiële kopers.

2. Kan het toevoegen van extra functies de waarde van mijn auto verhogen?

Ja, het toevoegen van extra functies, zoals airconditioning of een navigatiesysteem, kan de waarde van uw auto verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor auto’s met deze extra functies.

3. Moet ik mijn auto laten poetsen voordat ik hem verkoop?

Een professionele poetsbeurt kan de waarde van uw auto verhogen door hem er als nieuw uit te laten zien. Dit kan vooral handig zijn als uw auto al wat ouder is en wat slijtage vertoont.

4. Hoe kan ik mijn auto het beste adverteren?

Het plaatsen van uw auto op online advertentiesites, zoals Marktplaats of Autoscout24, is een goede manier om uw bereik te vergroten. Zorg ervoor dat u goede foto’s plaatst en een duidelijke beschrijving geeft van de staat en eventuele extra functies van uw auto.

5. Moet ik onderhandelen over de prijs van mijn auto?

Ja, het is gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs van een auto. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent en wees bereid om te onderhandelen, maar wees ook niet bang om een redelijke prijs te vragen.

<

Plaats een reactie

Jaar Gemiddelde verkoopprijs
2010 € 5.500
2011 € 6.000
2012 € 6.500
2013 € 7.000
2014 € 7.500
2015 € 8.000
2016 € 8.500
2017 € 9.000
2018 € 9.500