Hoe kan ik mijn auto online verkopen

Auto online verkopen in Nederland

Wil je je auto snel en gemakkelijk verkopen zonder gedoe? Overweeg dan om je auto online te verkopen in Nederland. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om succesvol je auto te verkopen via online platforms.

Er zijn verschillende manieren om je auto online te verkopen in Nederland. Hieronder bespreken we de meest populaire opties en geven we een schatting van de prijzen en waardes voor de afgelopen 10 jaar.

1. Marktplaats

Marktplaats is een van de grootste online platforms voor het kopen en verkopen van tweedehands goederen in Nederland. Het is ook een populaire optie voor het verkopen van auto’s. Hier kun je je auto zelf adverteren en onderhandelen met potentiële kopers. De prijzen variëren afhankelijk van het merk, model en staat van je auto, maar gemiddeld kun je rekenen op een verkoopprijs tussen de €500 en €10.000.

2. Autobedrijven

Er zijn ook verschillende online autobedrijven die je auto direct van je kunnen kopen. Dit kan handig zijn als je snel van je auto af wilt en geen tijd hebt om te onderhandelen met potentiële kopers. De prijzen die deze bedrijven bieden zijn meestal iets lager dan de marktwaarde van je auto, maar je krijgt wel direct betaald. Gemiddeld kun je rekenen op een verkoopprijs tussen de €500 en €8.000.

3. Veilingwebsites

Veilingwebsites zoals BVA Auctions en Troostwijk Auctions bieden ook de mogelijkheid om je auto online te verkopen. Hier kun je je auto laten veilen en de hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Het voordeel hiervan is dat je een goede prijs kunt krijgen voor je auto, maar het nadeel is dat je niet direct weet wat de verkoopprijs zal zijn. Gemiddeld kun je rekenen op een verkoopprijs tussen de €500 en €10.000.

4. Online autoverkoopplatforms

Er zijn ook speciale online platforms die zich richten op het verkopen van auto’s. Voorbeelden hiervan zijn Wijkopenautos.nl en Ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier kun je je auto gratis en vrijblijvend aanbieden en ontvang je binnen 24 uur een bod. Als je akkoord gaat met het bod, wordt je auto direct opgehaald en ontvang je direct het geld. Gemiddeld kun je rekenen op een verkoopprijs tussen de €500 en €8.000.

FAQ

 • Hoeveel kost het om mijn auto online te verkopen?
  De kosten variëren afhankelijk van welk platform je gebruikt. Bij Marktplaats betaal je bijvoorbeeld een advertentieprijs, terwijl bij veilingwebsites een percentage van de verkoopprijs wordt ingehouden.
 • Kan ik mijn auto verkopen als deze nog een lopende lening heeft?
  Ja, dit is mogelijk. Je moet wel toestemming hebben van de kredietverstrekker en de lening moet worden afgelost voordat je de auto kunt overdragen aan de nieuwe eigenaar.
 • Kan ik mijn auto verkopen als deze niet meer rijdt?
  Ja, dit is mogelijk. Er zijn verschillende online platforms die gespecialiseerd zijn in het kopen van defecte of sloopauto’s.
 • Kan ik mijn auto verkopen als deze geïmporteerd is?
  Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat je alle benodigde documenten hebt en dat de auto voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving.
 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn auto heb verkocht?
  Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van je auto en de populariteit van het platform dat je gebruikt. Gemiddeld duurt het tussen de 1 en 4 weken voordat je je auto hebt verkocht.

Conclusie

Het online verkopen van je auto in Nederland is een snelle en gemakkelijke manier om van je auto af te komen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en vergelijkt voordat je beslist welk platform het beste bij jou en je auto past.

Plaats een reactie