Hoe kan ik mijn auto verkopen als hij nog is geregistreerd als gestolen, maar het probleem is opgelost

Een auto verkopen die als gestolen geregistreerd staat: wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u een auto die nog als gestolen geregistreerd staat, maar is het probleem inmiddels opgelost? Dan zijn er verschillende opties om uw auto te verkopen. Hieronder vindt u meer informatie over deze mogelijkheden.

Wanneer uw auto als gestolen geregistreerd staat, kan dit voor veel problemen zorgen bij het verkopen van uw auto. Potentiële kopers zullen namelijk terughoudend zijn om een gestolen auto te kopen. Gelukkig zijn er wel oplossingen om uw auto alsnog te verkopen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

1. Verkoop via een gespecialiseerd bedrijf

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van gestolen auto’s. Deze bedrijven kopen uw auto op en zorgen ervoor dat deze op de juiste manier geregistreerd wordt. Dit kan echter wel ten koste gaan van de waarde van uw auto. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen naar deze bedrijven en te kijken welke optie het meest voordelig is voor u.

2. Verkoop aan een particulier

U kunt er ook voor kiezen om uw auto te verkopen aan een particulier. In dit geval is het belangrijk om duidelijk te communiceren over de geschiedenis van uw auto en aan te tonen dat het probleem met de gestolen registratie is opgelost. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een verklaring van de politie of een bewijs van de RDW.

3. Verkoop via een veiling

Een andere optie is om uw auto te verkopen via een veiling. Hierbij wordt uw auto door een veilinghuis aangeboden aan potentiële kopers. Het voordeel hiervan is dat de veilinghuis de nodige controles uitvoert en ervoor zorgt dat uw auto op de juiste manier geregistreerd wordt. Echter, ook hier kan de waarde van uw auto lager uitvallen door de gestolen registratie.

4. Verkoop aan een buitenlandse koper

In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om uw auto te verkopen aan een buitenlandse koper. In sommige landen is het namelijk toegestaan om een gestolen auto te verkopen, mits het probleem met de registratie is opgelost. Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de regels en wetgeving in het betreffende land.

5. Wachten tot de registratie is opgelost

Als laatste optie kunt u er ook voor kiezen om te wachten tot de registratie van uw auto als gestolen is opgelost. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de diefstal wordt opgelost of als u kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent. Het kan echter wel enige tijd duren voordat de registratie is opgelost en in de tussentijd kunt u niet met uw auto rijden.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto met een gestolen registratie

 • Wat is een gestolen registratie?
 • Een gestolen registratie betekent dat uw auto als gestolen geregistreerd staat bij de RDW. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als uw auto gestolen is en de diefstal nog niet is opgelost.

 • Kan ik mijn auto verkopen als hij nog als gestolen geregistreerd staat?
 • Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen als deze nog als gestolen geregistreerd staat. Echter, dit kan wel invloed hebben op de waarde en het verkoopproces van uw auto.

 • Hoe kan ik aantonen dat het probleem met de gestolen registratie is opgelost?
 • U kunt bijvoorbeeld een verklaring van de politie of een bewijs van de RDW gebruiken om aan te tonen dat het probleem met de gestolen registratie is opgelost.

 • Kan ik mijn auto verkopen aan een buitenlandse koper?
 • In sommige landen is het toegestaan om een gestolen auto te verkopen, mits het probleem met de registratie is opgelost. Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de regels en wetgeving in het betreffende land.

 • Kan ik mijn auto verkopen terwijl ik wacht tot de registratie is opgelost?
 • Nee, zolang uw auto als gestolen geregistreerd staat, kunt u niet met uw auto rijden en dus ook niet verkopen. U zult dus moeten wachten tot de registratie is opgelost voordat u uw auto kunt verkopen.

Gerelateerde artikelen:

 1. Wat is een redelijke prijs voor mijn auto Wat is een goede prijs voor mijn auto? Als u...
 2. Wat zijn de beste manieren om mijn auto te presenteren op foto’s voor de advertentie Hoe kan ik mijn auto het beste presenteren op foto’s...
 3. Kan ik mijn auto verkopen als hij nog niet is geïmporteerd Kan ik mijn auto verkopen als hij nog niet is...
 4. Wat zijn de gevolgen als ik mijn auto verkoop zonder geldig overschrijvingsbewijs Wat gebeurt er als ik mijn auto verkoop zonder geldig...
 5. Dagwaarde Auto Wat is de waarde van mijn auto? De dagwaarde van...
 6. Verkoop Je Auto Verkoop Je Auto in Nederland: Tips en Advies Ben je...
 7. Wij Kopen U Auto Wij Kopen Uw Auto: De Beste Autokoopdienst in Nederland Wilt...
 8. Waarde Bepalen Auto Auto Waarde Bepalen in Nederland Ben je van plan om...
 9. Auto Verkopen Snel Verkoop je auto snel en gemakkelijk met deze tips Ben...
 10. Auto Laten Opkopen Auto Opkopen in Nederland: Advies voor Consumenten Overweegt u uw...

Plaats een reactie

Optie Voor- en nadelen
Gespecialiseerd bedrijf + Probleem wordt opgelost door het bedrijf
+ Makkelijk en snel
– Kan ten koste gaan van de waarde van uw auto
Particulier + Mogelijkheid om een betere prijs te krijgen
– U moet zelf aantonen dat het probleem is opgelost
Veiling + Veilinghuis zorgt voor de nodige controles
– Waarde van uw auto kan lager uitvallen
Buitenlandse koper + Mogelijkheid om uw auto te verkopen zonder problemen met de registratie
– Goed onderzoek is nodig naar de regels in het betreffende land