Hoe kan ik mijn auto verkopen als ik in het buitenland woon

Auto verkopen als je in het buitenland woont

Ben je van plan om je auto te verkopen, maar woon je in het buitenland? Geen probleem! Er zijn verschillende opties om je auto te verkopen, zelfs als je niet in Nederland woont. Hieronder vind je informatie en tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Verkoop je auto via een online platform

Een van de meest populaire manieren om je auto te verkopen is via een online platform, zoals Marktplaats, Autoscout24 of Autotrader. Deze platforms zijn toegankelijk voor zowel Nederlandse als buitenlandse kopers. Je kunt zelf een advertentie plaatsen en onderhandelen over de prijs met potentiële kopers. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk extra kosten moet betalen voor het plaatsen van een advertentie op deze platforms.

2. Verkoop je auto aan een opkoper

Als je snel van je auto af wilt, kun je ervoor kiezen om je auto te verkopen aan een opkoper. Deze bedrijven kopen auto’s in voor een lagere prijs dan de marktwaarde, maar je bent wel snel van je auto af. Het voordeel van deze optie is dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar een koper en dat je zekerheid hebt over de verkoop.

3. Schakel een tussenpersoon in

Als je geen tijd of zin hebt om zelf je auto te verkopen, kun je een tussenpersoon inschakelen. Dit kan bijvoorbeeld een familielid of vriend zijn die in Nederland woont en de verkoop voor jou regelt. Ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die deze dienst aanbieden. Houd er wel rekening mee dat je hier mogelijk extra kosten voor moet betalen.

4. Verkoop je auto aan een buitenlandse koper

Een andere optie is om je auto te verkopen aan een buitenlandse koper. Dit kan bijvoorbeeld via een online platform of via een tussenpersoon. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk te maken krijgt met andere regels en wetgeving omtrent de verkoop en export van je auto. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van deze regels voordat je je auto verkoopt.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn auto verkopen als ik niet in Nederland woon?
  Ja, dit is mogelijk. Er zijn verschillende opties om je auto te verkopen, zoals via een online platform, aan een opkoper of via een tussenpersoon.
 • Moet ik extra kosten betalen als ik mijn auto via een online platform verkoop?
  Ja, vaak moet je een vergoeding betalen voor het plaatsen van een advertentie op een online platform.
 • Kan ik mijn auto verkopen aan een buitenlandse koper?
  Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de regels en wetgeving omtrent de verkoop en export van je auto.
 • Kan ik een tussenpersoon inschakelen voor de verkoop van mijn auto?
  Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt over de kosten en verantwoordelijkheden.
 • Kan ik mijn auto verkopen aan een opkoper?
  Ja, dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor mogelijk minder geld krijgt voor je auto dan de marktwaarde.

Prijzen en waardes van auto’s in Nederland

Hieronder vind je een tabel met een indicatie van de prijzen en waardes van auto’s in Nederland. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren en afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals merk, model, leeftijd en staat van de auto.

Leeftijd auto Verkoopprijs Waarde
0-5 jaar Hoog Hoog
5-10 jaar Gemiddeld Gemiddeld
10-15 jaar Laag Laag
15+ jaar Erg laag Erg laag

Het is altijd verstandig om een taxatie te laten doen voordat je je auto verkoopt. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs krijgt voor je auto.

Hopelijk heb je nu een beter idee van de mogelijkheden om je auto te verkopen als je in het buitenland woont. Vergeet niet om je goed te informeren over de regels en wetgeving omtrent de verkoop en export van je auto. Succes met de verkoop!

Plaats een reactie