Hoe kan ik mijn auto verkopen voor export

Auto verkopen voor export: Tips en advies voor consumenten in Nederland

Wil je je auto verkopen voor export in Nederland? Hier zijn enkele tips en advies om je te helpen bij dit proces.

Het verkopen van een auto voor export kan een goede optie zijn als je een snelle verkoop wilt en een hogere prijs wilt krijgen dan wat je zou krijgen bij een lokale verkoop. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je auto succesvol te verkopen voor export in Nederland.

1. Bepaal de waarde van je auto

Voordat je je auto verkoopt, is het belangrijk om de waarde ervan te bepalen. Dit kan je helpen om een realistische prijs te vragen en onderhandelingen met potentiële kopers te voeren. Je kunt de waarde van je auto bepalen door online onderzoek te doen naar vergelijkbare modellen en hun prijzen te vergelijken. Ook kun je een taxatie laten uitvoeren door een professional.

2. Maak je auto klaar voor verkoop

Zorg ervoor dat je auto in goede staat is voordat je hem te koop aanbiedt voor export. Dit kan betekenen dat je kleine reparaties of onderhoud moet laten uitvoeren. Een schone en goed onderhouden auto zal meer aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en kan je helpen om een betere prijs te krijgen.

3. Zoek naar potentiële kopers

Er zijn verschillende manieren om potentiële kopers te vinden voor je auto. Je kunt online advertenties plaatsen op websites zoals Marktplaats of Autoscout24. Ook kun je contact opnemen met exportbedrijven die gespecialiseerd zijn in het kopen van auto’s voor export. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten zoals het kentekenbewijs en onderhoudsgegevens bij de hand hebt.

4. Onderhandel over de prijs

Als je een potentiële koper hebt gevonden, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Zorg ervoor dat je een realistische prijs vraagt op basis van de waarde van je auto en eventuele reparaties die je hebt laten uitvoeren. Wees bereid om te onderhandelen en wees niet bang om nee te zeggen als je het niet eens kunt worden over de prijs.

5. Voltooi de verkoop en export

Nadat je een overeenkomst hebt bereikt met de koper, is het tijd om de verkoop af te ronden en de auto te exporteren. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten zoals het vrijwaringsbewijs en de exportverklaring regelt. Je kunt ook een transportbedrijf inschakelen om de auto op te halen en naar de koper te brengen.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto voor export

 • Wat is de beste manier om mijn auto te verkopen voor export?
  De beste manier om je auto te verkopen voor export is door online advertenties te plaatsen en contact op te nemen met exportbedrijven.
 • Hoe bepaal ik de waarde van mijn auto voor export?
  Je kunt de waarde van je auto bepalen door online onderzoek te doen en een taxatie te laten uitvoeren.
 • Kan ik mijn auto verkopen voor export als deze niet meer rijdt?
  Ja, je kunt je auto verkopen voor export, zelfs als deze niet meer rijdt. Er zijn exportbedrijven die gespecialiseerd zijn in het kopen van auto’s in alle staat van onderhoud.
 • Moet ik mijn auto laten keuren voordat ik hem verkoop voor export?
  Het is niet verplicht om je auto te laten keuren voordat je hem verkoopt voor export, maar het kan wel helpen om een betere prijs te krijgen.
 • Kan ik mijn auto verkopen voor export zonder kentekenbewijs?
  Nee, je hebt een geldig kentekenbewijs nodig om je auto te kunnen verkopen voor export.

Prijsindicatie voor het verkopen van een auto voor export in Nederland

Auto Gemiddelde waarde Verkoopprijs voor export
Volkswagen Golf € 10.000 € 12.000 – € 13.000
Renault Clio € 8.000 € 9.000 – € 10.000
Opel Corsa € 7.000 € 8.000 – € 9.000
Ford Focus € 12.000 € 14.000 – € 15.000
BMW 3 Serie € 20.000 € 22.000 – € 23.000

Let op: deze prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de staat van de auto en de onderhandelingen met de koper.

Verkopen van je auto voor export kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een snelle verkoop en een hogere prijs. Volg deze tips en advies om je te helpen bij het succesvol verkopen van je auto voor export in Nederland.

Plaats een reactie