Hoe lang duurt het gemiddeld voordat ik mijn auto verkoop

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat ik mijn auto verkoop?

Als u uw auto wilt verkopen, wilt u natuurlijk weten hoe lang dit proces gemiddeld zal duren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van uw auto, de vraag op de markt en de verkoopmethode die u kiest. Hieronder geven we u een overzicht van de gemiddelde verkoopduur voor verschillende situaties in Nederland.

Gemiddelde verkoopduur bij particuliere verkoop

Als u ervoor kiest om uw auto particulier te verkopen, dus via bijvoorbeeld Marktplaats of Autoscout24, kan de verkoopduur variëren van enkele dagen tot enkele weken. Dit hangt af van de populariteit van uw automerk en model, de staat van uw auto en de vraagprijs. Gemiddeld duurt het ongeveer 2 tot 4 weken voordat u uw auto verkoopt.

Gemiddelde verkoopduur bij inruil

Als u uw auto inruilt bij een dealer, zal de verkoopduur korter zijn dan bij particuliere verkoop. Dit komt omdat dealers vaak al een netwerk van potentiële kopers hebben en uw auto direct kunnen aanbieden aan geïnteresseerden. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 tot 2 weken voordat uw auto is verkocht via inruil.

Gemiddelde verkoopduur bij verkoop aan een opkoper

Als u uw auto verkoopt aan een opkoper, zoals een autohandelaar of autoveiling, zal de verkoopduur nog korter zijn. Dit komt omdat opkopers vaak snel handelen en uw auto direct kunnen overnemen. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 week voordat uw auto is verkocht aan een opkoper.

Gemiddelde verkoopduur bij verkoop via een autoveiling

Als u ervoor kiest om uw auto te verkopen via een autoveiling, zoals BCA Autoveiling of Autorola, kan de verkoopduur variëren van enkele dagen tot enkele weken. Dit hangt af van de vraagprijs en de interesse van de bieders. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 tot 3 weken voordat uw auto is verkocht via een autoveiling.

Gemiddelde verkoopduur bij verkoop via een auto-inkoop website

Als u uw auto verkoopt via een auto-inkoop website, zoals Wijkopenautos.nl of Ikwilvanmijnautoaf.nl, zal de verkoopduur ook korter zijn. Dit komt omdat deze websites vaak een groot netwerk hebben van potentiële kopers en uw auto snel kunnen aanbieden. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 tot 2 weken voordat uw auto is verkocht via een auto-inkoop website.

Overzicht van gemiddelde verkoopduur per verkoopmethode

Verkoopmethode Gemiddelde verkoopduur
Particuliere verkoop 2-4 weken
Inruil 1-2 weken
Verkoop aan opkoper 1 week
Verkoop via autoveiling 1-3 weken
Verkoop via auto-inkoop website 1-2 weken

Veelgestelde vragen over de verkoopduur van mijn auto

 • Hoe kan ik de verkoopduur van mijn auto verkorten?
  U kunt de verkoopduur van uw auto verkorten door een realistische vraagprijs te hanteren, uw auto goed te onderhouden en te adverteren op verschillende platforms.
 • Wat als mijn auto na een paar maanden nog niet is verkocht?
  Als uw auto na enkele maanden nog niet is verkocht, kunt u ervoor kiezen om de vraagprijs te verlagen of te adverteren op andere platforms.
 • Kan ik mijn auto sneller verkopen door deze te laten keuren?
  Ja, een keuring kan potentiële kopers overtuigen van de goede staat van uw auto en daarmee de verkoopduur verkorten.
 • Kan ik mijn auto ook verkopen aan een buitenlandse koper?
  Ja, dit is mogelijk via platforms zoals Autoscout24 of via een exportbedrijf.
 • Hoe kan ik mijn auto snel en gemakkelijk verkopen?
  U kunt uw auto snel en gemakkelijk verkopen via een auto-inkoop website of een autoveiling. Hierbij wordt uw auto direct aangeboden aan potentiële kopers en kunt u snel een deal sluiten.

Plaats een reactie