Inruilwaarde Auto Berekenen

De Waarde van je Auto Bepalen bij Inruil: Tips en Advies

Ben je van plan om je auto in te ruilen voor een nieuwe? Dan is het belangrijk om de waarde van je huidige auto te kennen. Hierdoor kun je beter onderhandelen en een eerlijke prijs krijgen voor je inruilauto. Maar hoe bereken je nu eigenlijk de inruilwaarde van je auto? In dit artikel geven we je tips en advies om de waarde van je auto te bepalen bij inruil.

Er zijn verschillende factoren die de inruilwaarde van je auto beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het merk, model, bouwjaar, kilometerstand en staat van de auto. Ook de populariteit van de auto en de vraag en aanbod op dat moment spelen een rol. Hieronder geven we je meer informatie over hoe je deze factoren kunt gebruiken om de inruilwaarde van je auto te berekenen.

De Invloed van Merk en Model

De inruilwaarde van je auto wordt voor een groot deel bepaald door het merk en model. Populaire merken en modellen behouden over het algemeen hun waarde beter dan minder populaire merken. Ook de staat van de auto speelt hierbij een rol. Zo zal een goed onderhouden en schadevrije auto meer waard zijn bij inruil dan een vergelijkbaar model met schade of mankementen.

De Invloed van Bouwjaar en Kilometerstand

Het bouwjaar en de kilometerstand zijn ook belangrijke factoren bij het bepalen van de inruilwaarde van je auto. Over het algemeen geldt dat hoe jonger de auto is en hoe minder kilometers er op de teller staan, hoe hoger de inruilwaarde zal zijn. Dit komt doordat een jongere auto vaak nog in goede staat verkeert en minder slijtage heeft.

De Invloed van Populariteit en Vraag en Aanbod

De populariteit van een auto en de vraag en aanbod op dat moment kunnen ook van invloed zijn op de inruilwaarde. Zo kan de inruilwaarde van een bepaald model stijgen als er veel vraag naar is, bijvoorbeeld door een nieuwe wetgeving of populariteit van een bepaald type auto. Ook kan de inruilwaarde dalen als er veel aanbod is van een bepaald model, bijvoorbeeld doordat er veel tweedehands auto’s van dat merk en model op de markt zijn.

Hoe Bereken je de Inruilwaarde van je Auto?

Er zijn verschillende manieren om de inruilwaarde van je auto te berekenen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van online tools zoals de inruilwaardemeter van de ANWB of de inruilwaardetool van Autoweek. Hierbij vul je gegevens in over je auto en krijg je een indicatie van de inruilwaarde.

Een andere optie is om langs te gaan bij verschillende autodealers en te vragen naar een inruilvoorstel. Hierbij kun je ook onderhandelen over de inruilwaarde en eventueel meerdere voorstellen vergelijken.

5 Veelgestelde Vragen over het Berekenen van de Inruilwaarde van je Auto

 • Hoe kan ik de inruilwaarde van mijn auto verhogen?
  Je kunt de inruilwaarde van je auto verhogen door deze goed te onderhouden en eventuele schades te laten repareren. Ook kun je kiezen voor een populaire kleur en uitvoering van je auto.
 • Kan ik een hogere inruilwaarde krijgen door extra opties toe te voegen?
  Ja, bepaalde opties zoals een navigatiesysteem, airconditioning of lederen bekleding kunnen de inruilwaarde van je auto verhogen.
 • Is het verstandig om mijn auto te laten taxeren voordat ik deze inruil?
  Ja, het kan verstandig zijn om je auto te laten taxeren door een onafhankelijke partij voordat je deze inruilt. Zo weet je zeker dat je een eerlijke inruilwaarde krijgt.
 • Kan ik de inruilwaarde van mijn auto ook gebruiken als aanbetaling voor een nieuwe auto?
  Ja, je kunt de inruilwaarde van je auto gebruiken als aanbetaling voor een nieuwe auto. Dit kan helpen bij het financieren van je nieuwe auto.
 • Is het verstandig om te onderhandelen over de inruilwaarde van mijn auto?
  Ja, het is altijd verstandig om te onderhandelen over de inruilwaarde van je auto. Zo kun je proberen een hogere inruilwaarde te krijgen en dus meer geld te besparen op de aankoop van je nieuwe auto.

Plaats een reactie

Merk Model Bouwjaar Kilometerstand Inruilwaarde (gemiddeld)
Volkswagen Golf 2015 50.000 km € 12.000
Renault Clio 2016 30.000 km € 9.500
BMW 3 Serie 2018 20.000 km € 25.000
Opel Corsa 2014 70.000 km € 7.500
Ford Fiesta 2017 40.000 km € 8.500