Is het mogelijk om mijn auto te verkopen zonder RDW-keuring

Kan ik mijn auto verkopen zonder RDW-keuring?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen zonder een RDW-keuring te laten uitvoeren.

De RDW-keuring is een verplichte keuring die in Nederland moet worden uitgevoerd bij de verkoop van een auto. Deze keuring controleert of de auto voldoet aan de wettelijke eisen en of deze veilig is om te gebruiken op de Nederlandse wegen. Echter, er zijn enkele uitzonderingen waarbij het mogelijk is om uw auto te verkopen zonder deze keuring te laten uitvoeren.

Wanneer kan ik mijn auto verkopen zonder RDW-keuring?

 • Als u uw auto verkoopt aan een buitenlander die niet in Nederland woont of woont in een land waar geen RDW-keuring vereist is.
 • Als u uw auto verkoopt aan een bedrijf of organisatie die deze keuring niet nodig heeft, zoals een autodealer.
 • Als u uw auto verkoopt aan een particulier en deze persoon de auto niet zal gebruiken op de Nederlandse wegen.

Wat zijn de gevolgen van het verkopen van een auto zonder RDW-keuring?

Als u uw auto verkoopt zonder RDW-keuring, bent u als verkoper verantwoordelijk voor eventuele gebreken of schade aan de auto. Dit kan leiden tot juridische problemen en financiële gevolgen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat u besluit uw auto te verkopen zonder keuring.

Wat zijn mijn opties als ik mijn auto wil verkopen zonder RDW-keuring?

 • U kunt uw auto verkopen aan een buitenlandse koper die niet in Nederland woont.
 • U kunt uw auto verkopen aan een bedrijf of organisatie die deze keuring niet nodig heeft.
 • U kunt uw auto verkopen voor export.

Kan ik mijn auto verkopen zonder keuring voor export?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen voor export zonder RDW-keuring. Echter, u moet wel een uitvoerverklaring aanvragen bij de RDW voordat u de auto uitvoert. Deze verklaring is nodig om aan te tonen dat de auto niet meer in Nederland zal worden gebruikt en dus geen RDW-keuring nodig heeft.

Wat zijn de kosten van een uitvoerverklaring?

De kosten voor een uitvoerverklaring bedragen €9,98. Dit bedrag moet worden betaald bij de aanvraag van de verklaring. Daarnaast kunnen er nog kosten verbonden zijn aan het uitvoeren van de auto, zoals transportkosten en eventuele belastingen in het land van bestemming.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto zonder RDW-keuring

 1. Kan ik mijn auto verkopen aan een particulier zonder RDW-keuring?
  Ja, dit is mogelijk als de koper de auto niet zal gebruiken op de Nederlandse wegen.
 2. Kan ik mijn auto verkopen aan een autodealer zonder RDW-keuring?
  Ja, autodealers hebben geen RDW-keuring nodig bij de aankoop van een auto.
 3. Kan ik mijn auto verkopen voor export zonder RDW-keuring?
  Ja, dit is mogelijk maar u moet wel een uitvoerverklaring aanvragen bij de RDW.
 4. Wat zijn de gevolgen als ik mijn auto verkoop zonder keuring?
  U bent als verkoper verantwoordelijk voor eventuele gebreken of schade aan de auto, wat kan leiden tot juridische problemen en financiële gevolgen.
 5. Wat zijn de kosten van een uitvoerverklaring?
  De kosten voor een uitvoerverklaring bedragen €9,98. Daarnaast kunnen er nog andere kosten verbonden zijn aan het uitvoeren van de auto.

Conclusie

Het is mogelijk om uw auto te verkopen zonder RDW-keuring, maar dit brengt wel risico’s met zich mee. Denk daarom goed na voordat u besluit uw auto te verkopen zonder keuring en zorg ervoor dat u de juiste stappen neemt, zoals het aanvragen van een uitvoerverklaring bij de RDW.

Plaats een reactie