Kan ik mijn auto verkopen als hij nog een financiering heeft

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog een financiering heeft?

Ja, het is mogelijk om een auto te verkopen als deze nog gefinancierd wordt.

Veel mensen vragen zich af of ze hun auto kunnen verkopen als deze nog een financiering heeft. Het antwoord is ja, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Stappenplan voor het verkopen van een auto met financiering

Als je een auto wilt verkopen die nog gefinancierd wordt, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  • 1. Informeer bij de financieringsmaatschappij
  • 2. Bepaal de verkoopprijs
  • 3. Maak een afspraak met de koper
  • 4. Betaal de resterende financiering af
  • 5. Lever de auto over aan de koper

Informeer bij de financieringsmaatschappij

Voordat je de auto te koop zet, is het belangrijk om contact op te nemen met de financieringsmaatschappij. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden en voorwaarden van het verkopen van een auto met financiering. Ook kunnen zij aangeven wat de resterende schuld is en wat de eventuele boete is bij vervroegde aflossing.

Bepaal de verkoopprijs

Als je de resterende schuld en eventuele boete hebt ontvangen van de financieringsmaatschappij, kun je de verkoopprijs van de auto bepalen. Het is belangrijk om hier rekening te houden met de resterende schuld en eventuele kosten die je maakt om de auto verkoopklaar te maken.

Maak een afspraak met de koper

Als je een koper hebt gevonden voor de auto, is het belangrijk om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak kun je de auto laten zien en eventuele vragen van de koper beantwoorden. Ook is het belangrijk om de financiƫle afhandeling te bespreken.

Betaal de resterende financiering af

Voordat je de auto overdraagt aan de koper, dien je de resterende financiering af te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een bankoverschrijving of contante betaling. Zorg ervoor dat je een bewijs van betaling hebt, zodat je kunt aantonen dat de financiering is afgelost.

Lever de auto over aan de koper

Als de financiering is afgelost en de betaling is ontvangen, kun je de auto overdragen aan de koper. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten overhandigt, zoals het overschrijvingsbewijs en de tenaamstellingscode. De koper kan dan de auto op zijn of haar naam laten overschrijven bij de RDW.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto met financiering

Vraag Antwoord
Kan ik mijn auto verkopen als ik nog een financiering heb? Ja, dit is mogelijk. Houd wel rekening met de resterende schuld en eventuele kosten.
Kan ik de financiering overdragen aan de koper? Nee, de financiering staat op jouw naam en kan niet worden overgedragen aan de koper.
Kan ik de auto verkopen als ik een betalingsachterstand heb? Dit is mogelijk, maar de financieringsmaatschappij zal eerst de betalingsachterstand willen oplossen voordat je de auto kunt verkopen.
Kan ik de auto verkopen aan een garage? Ja, dit is mogelijk. Informeer wel bij de garage of zij bereid zijn om de resterende financiering af te lossen.
Kan ik de auto verkopen als deze total loss is verklaard? Ja, dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de resterende schuld vaak hoger is dan de waarde van de auto.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van hoe je een auto kunt verkopen als deze nog gefinancierd wordt. Vergeet niet om altijd goed te informeren bij de financieringsmaatschappij en eventueel een juridisch adviseur in te schakelen voor advies.

Plaats een reactie