Kan ik mijn auto verkopen als hij nog een geldig parkeervignet heeft

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog een geldig parkeervignet heeft?

Ja, je kunt je auto verkopen als hij nog een geldig parkeervignet heeft. Het parkeervignet is namelijk gekoppeld aan het kenteken en niet aan de eigenaar van de auto.

Als je van plan bent om je auto te verkopen, is het belangrijk om te weten wat je moet doen met het geldige parkeervignet. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over het verkopen van je auto met een geldig parkeervignet.

Hoe werkt het parkeervignet in Nederland?

In Nederland worden veel steden en gemeenten geconfronteerd met parkeerproblemen. Om dit op te lossen, hebben veel steden en gemeenten een parkeervignet ingevoerd. Dit is een sticker of kaartje dat je op je auto moet plakken of leggen om in bepaalde gebieden te mogen parkeren.

Het parkeervignet is gekoppeld aan het kenteken van je auto en niet aan jou als eigenaar. Dit betekent dat als je je auto verkoopt, het parkeervignet automatisch overgaat op de nieuwe eigenaar.

Wat moet ik doen met het parkeervignet als ik mijn auto verkoop?

Als je je auto verkoopt, hoef je niets te doen met het parkeervignet. Het is de verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar om het parkeervignet te gebruiken en eventueel te vernieuwen. Jij kunt het parkeervignet gewoon op je auto laten zitten of verwijderen als je wilt.

Wat als het parkeervignet verloopt voordat ik mijn auto verkoop?

Als het parkeervignet verloopt voordat je je auto verkoopt, is het aan te raden om deze te vernieuwen. Zo voorkom je dat de nieuwe eigenaar problemen krijgt met parkeren in bepaalde gebieden. Je kunt het parkeervignet vernieuwen bij de gemeente waar het vignet is uitgegeven.

Kan ik het parkeervignet overdragen aan de nieuwe eigenaar?

Nee, het parkeervignet is persoonlijk en kan niet overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar. Het is gekoppeld aan het kenteken en niet aan de persoon. De nieuwe eigenaar moet zelf een nieuw parkeervignet aanvragen als hij of zij in een gebied wil parkeren waar een vignet vereist is.

Wat als ik mijn auto verkoop aan iemand in het buitenland?

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je je auto verkoopt aan iemand in het buitenland. In dat geval is het belangrijk om het parkeervignet te verwijderen voordat je de auto overdraagt. Het parkeervignet is namelijk niet geldig in andere landen en kan voor verwarring zorgen.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto met een geldig parkeervignet

 • Kan ik mijn auto verkopen als het parkeervignet verlopen is?
  Ja, je kunt je auto verkopen als het parkeervignet verlopen is. Het is echter wel aan te raden om het vignet te vernieuwen voordat je de auto verkoopt.
 • Moet ik het parkeervignet vermelden bij de verkoop van mijn auto?
  Nee, het parkeervignet is gekoppeld aan het kenteken en hoef je dus niet te vermelden bij de verkoop.
 • Kan ik het parkeervignet gebruiken voor mijn nieuwe auto?
  Nee, het parkeervignet is gekoppeld aan het kenteken van je oude auto en kan niet gebruikt worden voor een nieuwe auto.
 • Kan ik het parkeervignet terugkrijgen als ik mijn auto verkoop?
  Nee, het parkeervignet is persoonlijk en kan niet teruggegeven worden aan de gemeente.
 • Wat als ik mijn auto verkoop aan iemand die in een andere stad woont?
  Het parkeervignet is geldig in de gemeente waar het is uitgegeven. Als de nieuwe eigenaar in een andere gemeente woont, moet hij of zij zelf een nieuw parkeervignet aanvragen.
Stad/Gemeente Parkeervignet prijs (per jaar)
Amsterdam € 15,00
Den Haag € 48,00
Rotterdam € 90,00
Utrecht € 48,00
Groningen € 40,00

Het parkeervignet is in elke stad of gemeente anders en de prijzen kunnen variëren. Kijk op de website van de desbetreffende gemeente voor meer informatie over de prijzen en het aanvragen van een parkeervignet.

Plaats een reactie