Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in beslag is genomen

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in beslag is genomen?

Ja, het is mogelijk om je auto te verkopen als hij nog in beslag is genomen. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om succesvol je auto te verkopen in deze situatie.

Wanneer je auto in beslag is genomen, betekent dit dat de politie of deurwaarder je auto heeft meegenomen omdat je bijvoorbeeld een boete of schuld hebt openstaan. Dit kan erg vervelend zijn, zeker als je ook nog eens je auto wilt verkopen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit toch te doen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Wat moet ik doen voordat ik mijn auto kan verkopen?

 • Controleer of de beslaglegger akkoord gaat met de verkoop. Dit kan de politie of deurwaarder zijn.
 • Maak een afspraak met de beslaglegger om de verkoop te bespreken.
 • Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten voor de verkoop hebt, zoals het kentekenbewijs en eventuele onderhoudsdocumenten.
 • Maak duidelijke afspraken over de betaling en zorg ervoor dat dit schriftelijk wordt vastgelegd.
 • Laat de auto taxeren om een realistische verkoopprijs te bepalen.

Wat zijn de mogelijkheden voor de verkoop van mijn auto?

Er zijn verschillende opties om je auto te verkopen als hij nog in beslag is genomen:

 • Je kunt de auto verkopen aan de beslaglegger. Dit kan de politie of deurwaarder zijn.
 • Je kunt de auto verkopen aan een particulier. Zorg er wel voor dat je dit duidelijk communiceert met de koper en dat de beslaglegger akkoord gaat.
 • Je kunt de auto verkopen aan een opkoper. Deze zal vaak een lagere prijs bieden, maar kan wel snel en gemakkelijk de auto van je overnemen.

Wat is mijn auto nog waard als hij in beslag is genomen?

Het is lastig om een exacte waarde te bepalen voor je auto als hij in beslag is genomen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de staat van de auto en eventuele schades. Een taxatie kan hier meer duidelijkheid over geven. Houd er wel rekening mee dat de beslaglegger mogelijk een lagere prijs zal bieden dan de marktwaarde.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn auto in deze situatie?

De kosten voor het verkopen van je auto in beslag zijn afhankelijk van de beslaglegger en de gekozen verkoopmethode. Zo kan de beslaglegger kosten in rekening brengen voor het opslaan van je auto en kan een opkoper een percentage van de verkoopprijs rekenen als bemiddelingskosten. Het is daarom verstandig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken.

Welke documenten heb ik nodig voor de verkoop?

Voor de verkoop van je auto zijn de volgende documenten nodig:

 • Het kentekenbewijs of kentekencard.
 • Het overschrijvingsbewijs.
 • Een geldig legitimatiebewijs.
 • Eventuele onderhoudsdocumenten.
 • Een verklaring van de beslaglegger dat de auto verkocht mag worden.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in beslag is genomen?

Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt van de beslaglegger.

Moet ik mijn auto verkopen aan de beslaglegger?

Nee, je kunt er ook voor kiezen om je auto aan een particulier of opkoper te verkopen. Zorg er wel voor dat de beslaglegger hiermee akkoord gaat.

Kan ik mijn auto verkopen voor een hogere prijs dan de beslaglegger biedt?

Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat de beslaglegger akkoord gaat met de verkoop en dat je dit duidelijk communiceert met de koper.

Zijn er extra kosten verbonden aan het verkopen van mijn auto in beslag?

Dit is afhankelijk van de beslaglegger en de gekozen verkoopmethode. Maak hier vooraf duidelijke afspraken over.

Welke documenten heb ik nodig voor de verkoop van mijn auto in beslag?

Je hebt in ieder geval het kentekenbewijs, een geldig legitimatiebewijs en een verklaring van de beslaglegger nodig. Eventuele onderhoudsdocumenten kunnen ook van pas komen.

Plaats een reactie