Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in de verzekering staat van iemand anders

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in de verzekering staat van iemand anders?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen terwijl deze nog verzekerd is onder de polis van iemand anders. Echter, er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Als u uw auto wilt verkopen terwijl deze nog verzekerd is onder de polis van iemand anders, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  • Informeer de verzekeraar van de huidige eigenaar van de auto over uw verkoopplannen. Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke stappen u moet nemen.
  • Controleer of de verzekering overdraagbaar is naar een nieuwe eigenaar. In sommige gevallen is dit mogelijk, maar het kan ook zijn dat de verzekering op naam van de nieuwe eigenaar gezet moet worden.
  • Zorg ervoor dat de verzekering van de huidige eigenaar wordt opgezegd op het moment dat de auto officieel van eigenaar wisselt.
  • Sluit een nieuwe verzekering af voor de auto op uw eigen naam. Dit is verplicht in Nederland voor elke auto die op de openbare weg rijdt.

Wat zijn de kosten voor het overzetten van de verzekering?

De kosten voor het overzetten van de verzekering kunnen verschillen per verzekeraar. Sommige verzekeraars brengen hier geen kosten voor in rekening, terwijl anderen een administratieve vergoeding vragen. Informeer hier dus goed naar bij de huidige verzekeraar.

Kan ik mijn auto verkopen als deze nog niet is overgeschreven op mijn naam?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen als deze nog niet is overgeschreven op uw naam. Echter, de nieuwe eigenaar zal de auto wel op zijn of haar naam moeten laten overschrijven voordat deze de weg op mag.

Moet ik mijn auto opnieuw laten keuren na de verkoop?

Nee, als de auto nog geldig is gekeurd op het moment van verkoop, hoeft u deze niet opnieuw te laten keuren. De nieuwe eigenaar is verantwoordelijk voor het laten keuren van de auto op het moment dat de geldigheid van de keuring verloopt.

Kan ik mijn auto verkopen aan een buitenlander?

Ja, u kunt uw auto verkopen aan een buitenlander. Echter, in sommige gevallen kan het lastig zijn om de auto te verzekeren voor de nieuwe eigenaar. Informeer hier dus goed naar bij de verzekeraar.

Wat gebeurt er met de verzekering als de auto wordt geëxporteerd?

Als de auto wordt geëxporteerd, wordt de verzekering automatisch beëindigd. U kunt dan een vrijwaringsbewijs aanvragen bij de RDW en deze doorgeven aan de verzekeraar. Zij zullen de verzekering stopzetten en eventueel te veel betaalde premie terugstorten.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto met een lopende verzekering

Vraag Antwoord
Moet ik mijn auto opnieuw laten keuren na de verkoop? Nee, als de auto nog geldig is gekeurd op het moment van verkoop, hoeft u deze niet opnieuw te laten keuren. De nieuwe eigenaar is verantwoordelijk voor het laten keuren van de auto op het moment dat de geldigheid van de keuring verloopt.
Kan ik mijn auto verkopen als deze nog niet is overgeschreven op mijn naam? Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen als deze nog niet is overgeschreven op uw naam. Echter, de nieuwe eigenaar zal de auto wel op zijn of haar naam moeten laten overschrijven voordat deze de weg op mag.
Kan ik mijn auto verkopen aan een buitenlander? Ja, u kunt uw auto verkopen aan een buitenlander. Echter, in sommige gevallen kan het lastig zijn om de auto te verzekeren voor de nieuwe eigenaar. Informeer hier dus goed naar bij de verzekeraar.
Wat gebeurt er met de verzekering als de auto wordt geëxporteerd? Als de auto wordt geëxporteerd, wordt de verzekering automatisch beëindigd. U kunt dan een vrijwaringsbewijs aanvragen bij de RDW en deze doorgeven aan de verzekeraar. Zij zullen de verzekering stopzetten en eventueel te veel betaalde premie terugstorten.
Wat zijn de kosten voor het overzetten van de verzekering? De kosten voor het overzetten van de verzekering kunnen verschillen per verzekeraar. Sommige verzekeraars brengen hier geen kosten voor in rekening, terwijl anderen een administratieve vergoeding vragen. Informeer hier dus goed naar bij de huidige verzekeraar.

Plaats een reactie