Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in lease is

Kan ik mijn auto verkopen als hij nog in lease is?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen terwijl deze nog in lease is. Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om een leaseauto te verkopen, maar dit is niet waar. Er zijn verschillende opties en stappen die u kunt nemen om uw leaseauto te verkopen en zo van uw leasecontract af te komen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u dit kunt doen en wat de mogelijke kosten en waardes zijn volgens onze kennis.

Stappen om uw leaseauto te verkopen

 • 1. Neem contact op met uw leasemaatschappij: De eerste stap is om contact op te nemen met uw leasemaatschappij en te informeren naar de mogelijkheden om uw leaseauto te verkopen. Zij zullen u informeren over de voorwaarden en eventuele kosten die hieraan verbonden zijn.
 • 2. Bepaal de waarde van uw auto: Om uw auto te kunnen verkopen, moet u weten wat de waarde ervan is. Dit kunt u doen door de huidige marktwaarde van vergelijkbare auto’s te onderzoeken of door een taxatie te laten uitvoeren.
 • 3. Zoek een koper: Zodra u de waarde van uw auto kent, kunt u op zoek gaan naar een potentiële koper. Dit kan via online advertenties, autoveilingen of door uw auto aan te bieden aan vrienden en familie.
 • 4. Maak afspraken met uw leasemaatschappij: Nadat u een koper heeft gevonden, moet u afspraken maken met uw leasemaatschappij over de overdracht van uw leasecontract. Zij zullen u informeren over de benodigde documenten en eventuele kosten.
 • 5. Betaal eventuele kosten: Afhankelijk van de voorwaarden van uw leasecontract, kunnen er kosten verbonden zijn aan het verkopen van uw leaseauto. Denk hierbij aan afkoopkosten of een boete voor het voortijdig beëindigen van uw contract.

Verwachte prijzen en waardes

Om een indicatie te geven van de prijzen en waardes van een leaseauto, hebben we een tabel samengesteld met de gemiddelde prijzen van auto’s in verschillende leeftijdscategorieën. Deze prijzen zijn gebaseerd op onze kennis en ervaring en kunnen variëren per merk en model.

Leeftijd auto Gemiddelde prijs
0-2 jaar 85-90% van de nieuwprijs
3-5 jaar 70-80% van de nieuwprijs
6-8 jaar 60-70% van de nieuwprijs
9-10 jaar 50-60% van de nieuwprijs

Veelgestelde vragen over het verkopen van een leaseauto

 1. Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn leaseauto?
 2. De kosten kunnen variëren per leasemaatschappij en contract. Informeer hierover bij uw leasemaatschappij.

 3. Kan ik mijn leaseauto verkopen aan een particulier?
 4. Ja, u kunt uw leaseauto verkopen aan een particulier. Houd er wel rekening mee dat u nog steeds verantwoordelijk blijft voor het betalen van de maandelijkse leasekosten totdat het contract is overgedragen.

 5. Kan ik mijn leaseauto inruilen bij een autodealer?
 6. Ja, dit is mogelijk. Informeer wel bij uw leasemaatschappij of er kosten verbonden zijn aan het inruilen van uw leaseauto.

 7. Kan ik mijn leaseauto verkopen als ik achterloop met betalingen?
 8. Nee, dit is niet mogelijk. U moet eerst uw achterstallige betalingen voldoen voordat u uw leaseauto kunt verkopen.

 9. Kan ik mijn leaseauto verkopen als ik schade heb gereden?
 10. Ja, dit is mogelijk. U moet wel rekening houden met eventuele reparatiekosten die u moet betalen voordat u uw leaseauto kunt verkopen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verkopen van een leaseauto kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid: Verkopen van een leaseauto. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden en rechten bij het verkopen van uw leaseauto.

Let op: De informatie in dit artikel is gebaseerd op onze kennis en ervaring. Het kan zijn dat de voorwaarden en kosten verschillen per leasemaatschappij en contract. Raadpleeg altijd uw leasemaatschappij voor specifieke informatie over het verkopen van uw leaseauto.

Plaats een reactie