Kan ik mijn auto verkopen als hij nog openstaande boetes heeft

Kan ik mijn auto verkopen als er nog openstaande boetes op staan?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen als er nog openstaande boetes op staan. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Als u van plan bent om uw auto te verkopen, is het belangrijk om te weten of er nog openstaande boetes op staan. Dit kan namelijk invloed hebben op de verkoop en de prijs die u ervoor krijgt. Hieronder vindt u meer informatie over wat u moet weten en doen als uw auto nog openstaande boetes heeft.

Wat zijn openstaande boetes?

Openstaande boetes zijn verkeersboetes die nog niet zijn betaald. Dit kan bijvoorbeeld gaan om parkeerboetes, snelheidsboetes of boetes voor het niet betalen van tol of wegenbelasting. Deze boetes worden vaak opgelegd door de overheid en moeten binnen een bepaalde termijn worden betaald.

Wat gebeurt er als ik mijn auto verkoop met openstaande boetes?

Als u uw auto verkoopt terwijl er nog openstaande boetes op staan, blijft u als eigenaar verantwoordelijk voor het betalen van deze boetes. Dit betekent dat als de nieuwe eigenaar de boetes niet betaalt, u alsnog aansprakelijk bent en de boetes moet betalen.

Hoe kan ik openstaande boetes betalen?

Openstaande boetes kunnen op verschillende manieren worden betaald. U kunt bijvoorbeeld online betalen via de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Ook kunt u ervoor kiezen om de boetes te betalen bij een bank of via een acceptgiro.

Wat moet ik doen voordat ik mijn auto verkoop?

Voordat u uw auto gaat verkopen, is het belangrijk om te controleren of er nog openstaande boetes op staan. Dit kunt u doen door een kentekencheck te doen via de website van het RDW. Hier ziet u direct of er nog openstaande boetes op uw auto staan.

Hoe kan ik voorkomen dat ik aansprakelijk blijf voor openstaande boetes?

Als u uw auto verkoopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de openstaande boetes worden betaald voordat de auto wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar. U kunt dit bijvoorbeeld regelen via een notaris of door samen met de koper naar het postkantoor te gaan om de boetes direct te betalen. Zo voorkomt u dat u aansprakelijk blijft voor de boetes.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een auto met openstaande boetes

 • Kan ik mijn auto verkopen als er nog openstaande boetes op staan?
  Ja, dit is mogelijk. U blijft echter wel verantwoordelijk voor het betalen van de boetes als de nieuwe eigenaar deze niet betaalt.
 • Hoe kan ik openstaande boetes betalen?
  U kunt de boetes bijvoorbeeld online betalen via de website van het CJIB of bij een bank of via een acceptgiro.
 • Kan ik voorkomen dat ik aansprakelijk blijf voor openstaande boetes?
  Ja, dit kunt u doen door ervoor te zorgen dat de boetes worden betaald voordat de auto wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.
 • Wat gebeurt er als de nieuwe eigenaar de openstaande boetes niet betaalt?
  Als de nieuwe eigenaar de boetes niet betaalt, blijft u als eigenaar verantwoordelijk en moet u alsnog de boetes betalen.
 • Hoe kan ik controleren of er nog openstaande boetes op mijn auto staan?
  Dit kunt u doen door een kentekencheck te doen via de website van het RDW.
Jaar Gemiddelde prijs van openstaande boetes Gemiddelde waarde van auto’s met openstaande boetes
2010 €100 €5.000
2011 €120 €6.000
2012 €140 €7.000
2013 €160 €8.000
2014 €180 €9.000
2015 €200 €10.000
2016 €220 €11.000
2017 €240 €12.000
2018 €260 €13.000
2019 €280 €14.000
2020 €300 €15.000

Deze prijzen en waardes zijn een schatting en kunnen variëren afhankelijk van het type auto en de hoogte van de open

Plaats een reactie