Kan ik mijn auto verkopen als ik nog een lopende lening heb

Kan ik mijn auto verkopen met een lopende lening?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen terwijl u nog een lopende lening heeft. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Wanneer u uw auto wilt verkopen terwijl u nog een lopende lening heeft, zijn er een aantal opties die u kunt overwegen. Hieronder zullen we deze opties bespreken en wat u kunt verwachten qua prijzen en waardes.

Optie 1: De lening afbetalen voordat u de auto verkoopt

De meest voor de hand liggende optie is om de lening af te betalen voordat u de auto verkoopt. Hierdoor bent u volledig eigenaar van de auto en kunt u deze zonder problemen verkopen. Het kan echter wel zo zijn dat u hierdoor minder winst maakt op de verkoop van uw auto, aangezien u de lening nog moet aflossen.

De prijs die u kunt verwachten voor uw auto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de €500 en €2000 voor een auto die 10 jaar oud is.

Voor meer informatie over de waarde van uw auto kunt u terecht op websites zoals AutoTrader en ANWB Koerslijst.

Optie 2: De lening oversluiten naar een persoonlijke lening

Als u de lening niet in één keer kunt afbetalen, kunt u er ook voor kiezen om de lening over te sluiten naar een persoonlijke lening. Hierdoor wordt de lening losgekoppeld van de auto en kunt u de auto verkopen zonder dat de lening een rol speelt.

Houd er wel rekening mee dat u bij het oversluiten van de lening mogelijk extra kosten moet betalen, zoals boeterente. Daarnaast kan het ook invloed hebben op uw kredietwaardigheid.

Optie 3: De auto inruilen bij de dealer

Als u een nieuwe auto wilt kopen, kunt u er ook voor kiezen om uw huidige auto in te ruilen bij de dealer. De dealer zal dan de lopende lening overnemen en u een nieuw financieringsvoorstel doen voor de nieuwe auto.

Houd er wel rekening mee dat u bij het inruilen van uw auto vaak minder krijgt dan wanneer u de auto zelf zou verkopen. Dit komt doordat de dealer ook winst wil maken op de verkoop van uw auto.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mijn auto verkopen als ik nog een lopende lening heb? Ja, dit is mogelijk. U kunt ervoor kiezen om de lening af te betalen, over te sluiten of de auto in te ruilen bij de dealer.
  • Wat is de beste optie voor het verkopen van mijn auto met een lopende lening? Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u de lening kunt afbetalen, is dit de beste optie. Als dit niet mogelijk is, kunt u de lening oversluiten of de auto inruilen bij de dealer.
  • Kan ik de lening overdragen aan de koper van mijn auto? Nee, dit is niet mogelijk. De lening staat op uw naam en kan niet worden overgedragen aan iemand anders.
  • Kan ik mijn auto verkopen als ik een negatieve BKR registratie heb? Ja, dit is mogelijk. Echter kan dit wel invloed hebben op de financiering van een nieuwe auto.
  • Kan ik mijn auto verkopen als ik nog een restschuld heb? Ja, dit is mogelijk. U kunt ervoor kiezen om de restschuld af te betalen of mee te financieren in een nieuwe lening.

Conclusie

Het is dus mogelijk om uw auto te verkopen terwijl u nog een lopende lening heeft. Het is belangrijk om goed te kijken naar uw persoonlijke situatie en welke optie het beste bij u past. Vergeet ook niet om de waarde van uw auto te checken voordat u deze verkoopt.

Plaats een reactie