Niet Rijdende Auto Verkopen

Auto Verkopen Zonder Rijden: Tips en Advies voor Consumenten in Nederland

Wil je je niet-rijdende auto verkopen in Nederland, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt om een succesvolle verkoop te realiseren. Lees verder voor handige tips en advies.

Als je auto niet meer rijdt, kan het een uitdaging zijn om deze te verkopen. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende opties en services beschikbaar om je te helpen bij het verkopen van je niet-rijdende auto. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Maak een realistische schatting van de waarde van je auto. Dit kan je doen door te kijken naar vergelijkbare auto’s op verkoopwebsites zoals Marktplaats en AutoTrader. Houd er rekening mee dat de waarde van een niet-rijdende auto lager kan liggen dan die van een rijdende auto.
 • Overweeg om je auto te verkopen aan een opkoper. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opkopen van niet-rijdende auto’s en bieden vaak een redelijke prijs. Je kunt opkopers vinden via online zoekopdrachten of door te vragen bij autogarages.
 • Verkoop je auto aan een particulier. Dit kan een uitdagende optie zijn, maar het kan ook de hoogste prijs opleveren. Zorg ervoor dat je alle informatie over de staat van je auto duidelijk communiceert en wees eerlijk over eventuele reparaties die nodig zijn.
 • Overweeg om je auto te doneren aan een goed doel. Dit kan een mooie manier zijn om je auto kwijt te raken en tegelijkertijd een goed doel te steunen. Let wel op dat je de juiste papieren ontvangt voor belastingaftrek.

De Waarde van Niet-Rijdende Auto’s in Nederland

De waarde van een niet-rijdende auto kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, model, leeftijd en de staat van de auto. Over het algemeen kan je verwachten dat de waarde van een niet-rijdende auto lager ligt dan die van een rijdende auto. Hieronder vind je een schatting van de waarde van niet-rijdende auto’s in Nederland voor de afgelopen 10 jaar:

Jaar Gemiddelde Waarde
2010 €500 – €1.500
2011 €400 – €1.300
2012 €300 – €1.000
2013 €200 – €800
2014 €100 – €500
2015 €50 – €300
2016 €0 – €200
2017 €0 – €100
2018 €0 – €50
2019 €0 – €20

Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat de werkelijke waarde van je auto kan variëren.

Veelgestelde Vragen over Niet-Rijdende Auto Verkopen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het verkopen van niet-rijdende auto’s in Nederland:

 • Wat is de beste manier om mijn niet-rijdende auto te verkopen?
  De beste manier hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de staat van je auto. Overweeg om je auto te verkopen aan een opkoper, een particulier of aan een goed doel.
 • Kan ik mijn niet-rijdende auto verkopen zonder APK?
  Ja, je kunt je auto verkopen zonder APK. Houd er wel rekening mee dat dit de waarde van je auto kan beïnvloeden.
 • Kan ik mijn auto verkopen als deze total loss is?
  Ja, je kunt je auto verkopen als deze total loss is. Houd er wel rekening mee dat de waarde van je auto lager zal liggen dan wanneer deze nog in goede staat was.
 • Kan ik mijn niet-rijdende auto verkopen aan een buitenlander?
  Ja, je kunt je auto verkopen aan een buitenlander. Houd er wel rekening mee dat dit mogelijk extra administratieve stappen met zich meebrengt.
 • Hoe kan ik de waarde van mijn niet-rijdende auto bepalen?
  Je kunt de waarde van je auto bepalen door te kijken naar vergelijkbare auto’s op verkoopwebsites en door advies te vragen aan experts.

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe je je niet-rijdende auto kunt verkopen in Nederland. Vergeet niet om alle benodigde papieren en documenten te verzamelen voordat je je auto te koop aanbiedt. Veel succes!

Plaats een reactie