Oude Auto Verkopen

Verkoop je oude auto in Nederland

Heb je een oude auto die je wilt verkopen in Nederland? Lees dan verder voor advies over autokoopdiensten en geschatte prijzen en waardes voor de komende 10 jaar.

Er zijn verschillende opties voor het verkopen van je oude auto in Nederland. Hier zijn enkele suggesties en geschatte prijzen en waardes:

 • Verkoop aan een particulier: Als je de tijd en moeite wilt nemen, kun je proberen je auto te verkopen aan een particulier. Dit kan je mogelijk een hogere prijs opleveren, maar het kan ook langer duren en je moet zelf de onderhandelingen en papierwerk regelen. Geschatte prijs: variabel, afhankelijk van de staat en vraag naar je auto.
 • Inruilen bij een autodealer: Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, kun je je oude auto inruilen bij een autodealer. Dit kan handig zijn, maar je krijgt waarschijnlijk niet de beste prijs voor je oude auto. Geschatte waarde: 10-20% minder dan de marktwaarde.
 • Verkopen aan een opkoper: Er zijn verschillende opkopers die oude auto’s kopen. Dit kan een snelle en gemakkelijke optie zijn, maar je krijgt waarschijnlijk niet de hoogste prijs. Geschatte prijs: 10-20% minder dan de marktwaarde.
 • Verkopen via een online autokoopdienst: Er zijn verschillende online autokoopdiensten beschikbaar in Nederland, zoals ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnauto.nl. Deze diensten bieden een snelle en gemakkelijke manier om je auto te verkopen, maar je krijgt waarschijnlijk niet de hoogste prijs. Geschatte prijs: 10-20% minder dan de marktwaarde.

Geschatte prijzen en waardes voor de komende 10 jaar

Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen en waardes voor verschillende leeftijden van een oude auto in Nederland. Deze prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde marktwaardes en kunnen variƫren afhankelijk van de staat en vraag naar je specifieke auto.

Leeftijd auto Geschatte prijs Geschatte waarde
0-5 jaar Marktwaarde 80-90% van de marktwaarde
6-10 jaar 80-90% van de marktwaarde 60-70% van de marktwaarde
11-15 jaar 60-70% van de marktwaarde 40-50% van de marktwaarde
16-20 jaar 40-50% van de marktwaarde 20-30% van de marktwaarde
21+ jaar 20-30% van de marktwaarde 10-20% van de marktwaarde

Veelgestelde vragen over het verkopen van een oude auto in Nederland

 • Wat is de beste manier om mijn oude auto te verkopen?
  De beste manier hangt af van je persoonlijke voorkeuren en situatie. Als je de tijd en moeite wilt nemen, kun je proberen je auto te verkopen aan een particulier voor mogelijk een hogere prijs. Als je snel en gemakkelijk wilt verkopen, zijn er verschillende opties zoals inruilen bij een autodealer of verkopen via een online autokoopdienst.
 • Kan ik mijn oude auto verkopen zonder APK?
  Nee, in Nederland is het niet toegestaan om een auto te verkopen zonder geldige APK-keuring.
 • Moet ik mijn oude auto laten overschrijven bij de verkoop?
  Ja, het is verplicht om bij de verkoop van een auto de overschrijving bij de RDW te regelen. Dit kan online of bij een kentekenloket.
 • Kan ik mijn oude auto verkopen als deze nog een lening heeft?
  Ja, maar je moet wel eerst de lening aflossen voordat je de auto kunt verkopen.
 • Kan ik mijn oude auto verkopen als deze is geschorst?
  Nee, het is niet mogelijk om een geschorste auto te verkopen. Je moet de schorsing eerst opheffen voordat je de auto kunt verkopen.

Plaats een reactie