Sloopauto Aanbieden

Auto Verkopen voor Sloop in Nederland

U wilt uw sloopauto verkopen in Nederland? Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om dit proces soepel te laten verlopen.

Wanneer u uw sloopauto wilt verkopen in Nederland, zijn er verschillende opties die u kunt overwegen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende opties en hun geschatte prijzen en waardes.

 • Verkopen aan een autosloperij – Dit is de meest gebruikelijke optie voor het verkopen van een sloopauto. U kunt uw auto aanbieden aan een autosloperij en zij zullen u een prijs bieden op basis van de waarde van de onderdelen en het metaal van uw auto. De geschatte prijs voor een sloopauto ligt tussen de €50 en €500, afhankelijk van de staat van uw auto.
 • Verkopen aan een particulier – Als uw auto nog enigszins bruikbaar is, kunt u ervoor kiezen om deze te verkopen aan een particulier. Dit kan u een hogere prijs opleveren dan bij een autosloperij, maar het kan ook meer tijd en moeite kosten om een koper te vinden. De geschatte prijs voor een sloopauto verkocht aan een particulier ligt tussen de €500 en €2000.
 • Inruilen bij een autodealer – Als u van plan bent om een nieuwe auto te kopen, kunt u ervoor kiezen om uw sloopauto in te ruilen bij een autodealer. U krijgt dan een korting op de aankoop van uw nieuwe auto. De geschatte waarde van een sloopauto bij inruil ligt tussen de €100 en €1000.
 • Verkopen via een online platform – Er zijn verschillende online platforms waar u uw sloopauto kunt aanbieden, zoals Marktplaats of Autoscout24. Hier kunt u zelf een prijs bepalen en onderhandelen met potentiële kopers. De geschatte prijs voor een sloopauto verkocht via een online platform ligt tussen de €100 en €1000.

Auto Verkopen aan een Autosloperij

Als u ervoor kiest om uw sloopauto te verkopen aan een autosloperij, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

 • RDW-vrijwaringsbewijs – Zorg ervoor dat u een geldig RDW-vrijwaringsbewijs ontvangt bij de verkoop van uw sloopauto. Dit bewijs is het bewijs dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de auto en dat deze niet meer op uw naam staat.
 • Ophaalservice – Veel autosloperijen bieden een gratis ophaalservice aan voor uw sloopauto. Dit kan handig zijn als uw auto niet meer rijdt of niet meer door de APK komt.
 • Contante betaling – Sommige autosloperijen bieden contante betaling aan bij de verkoop van uw sloopauto. Dit kan handig zijn als u snel geld nodig heeft.
Optie Geschatte Prijs/Waarde
Verkopen aan een autosloperij €50 – €500
Verkopen aan een particulier €500 – €2000
Inruilen bij een autodealer €100 – €1000
Verkopen via een online platform €100 – €1000

Veelgestelde Vragen over Sloopauto Aanbieden

 • Wat is de beste manier om mijn sloopauto te verkopen? – Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de staat van uw auto. Als u snel van uw auto af wilt en niet veel geeft om de prijs, kunt u ervoor kiezen om deze aan te bieden aan een autosloperij. Als u meer tijd en moeite wilt steken in de verkoop en een hogere prijs wilt ontvangen, kunt u overwegen om de auto aan te bieden aan een particulier of via een online platform.
 • Kan ik mijn sloopauto verkopen zonder APK? – Ja, u kunt uw sloopauto verkopen zonder APK. Bij een autosloperij zal de waarde van uw auto hierdoor wel lager zijn.
 • Kan ik mijn sloopauto verkopen als deze nog op mijn naam staat? – Ja, u kunt uw sloopauto verkopen als deze nog op uw naam staat. Zorg er wel voor dat u een geldig RDW-vrijwaringsbewijs ontvangt bij de verkoop.
 • Kan ik mijn sloopauto verkopen als deze nog een schorsing heeft? – Ja, u kunt uw sloopauto verkopen als deze nog geschorst is. Zorg er wel voor dat u de schorsing opheft voordat u de auto aanbiedt aan een koper.
 • Kan ik mijn sloopauto verkopen als deze nog belasting heeft? – Ja, u kunt uw sloopauto verkopen als deze nog belasting heeft. U kunt een gedeelte van de betaalde belasting terugvragen bij de Belastingdienst.

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het verkopen van uw sloopauto in Nederland. Vergeet niet om altijd een geldig RDW-vrijwaringsbewijs te ontvangen bij de verkoop van uw auto en om de schorsing en belasting op te heffen voordat u de auto aanbiedt aan een koper.

Plaats een reactie