Toyota Inruilwaarde

Toyota Inruilwaarde: Advies voor Autokopers in Nederland

Ben je van plan om een Toyota te kopen en wil je weten wat de inruilwaarde is? Lees dan verder voor advies over autokoopdiensten voor consumenten in Nederland.

Als je van plan bent om een Toyota te kopen, is het belangrijk om te weten wat de inruilwaarde is van je huidige auto. Dit kan namelijk invloed hebben op de prijs die je uiteindelijk betaalt voor je nieuwe auto. Hieronder geven we je advies over hoe je de inruilwaarde van je auto kunt bepalen en waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe Toyota.

1. Bepaal de inruilwaarde van je auto

Om de inruilwaarde van je auto te bepalen, kun je verschillende online tools gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van de ANWB een inruilwaardecheck doen. Hier vul je gegevens in over je auto, zoals het merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Vervolgens krijg je een indicatie van de inruilwaarde van je auto.

2. Houd rekening met de staat van je auto

De inruilwaarde van je auto is niet alleen afhankelijk van het merk en model, maar ook van de staat waarin je auto verkeert. Als je auto bijvoorbeeld beschadigingen heeft of niet goed onderhouden is, zal dit invloed hebben op de inruilwaarde. Zorg er dus voor dat je auto goed onderhouden is voordat je hem inruilt.

3. Vergelijk verschillende inruilwaardes

Het is verstandig om de inruilwaarde die je krijgt bij verschillende autodealers te vergelijken. Zo kun je een beter beeld krijgen van wat je auto waard is en kun je een goede deal sluiten. Ook kun je overwegen om je auto te verkopen aan een particulier, dit kan soms meer opleveren dan de inruilwaarde bij een autodealer.

4. Maak gebruik van inruilacties

Sommige autodealers bieden inruilacties aan waarbij je extra korting krijgt op je nieuwe auto als je je oude auto inruilt. Dit kan voordelig zijn, maar let wel op dat je niet te weinig krijgt voor je oude auto. Vergelijk daarom altijd de inruilwaarde met en zonder inruilactie.

5. Onderhandel over de inruilwaarde

Als je niet tevreden bent met de inruilwaarde die je aangeboden krijgt, is het altijd mogelijk om te onderhandelen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en weet wat je auto waard is. Ook kun je proberen om extra’s te krijgen, zoals een volle tank of korting op accessoires voor je nieuwe auto.

Veelgestelde vragen over Toyota Inruilwaarde

 • Wat is de inruilwaarde van mijn Toyota?
  De inruilwaarde van je Toyota is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, model, bouwjaar en staat van je auto. Gebruik online tools of vergelijk inruilwaardes bij verschillende autodealers om een indicatie te krijgen van de waarde.
 • Kan ik mijn Toyota inruilen bij elke autodealer?
  Ja, je kunt je Toyota inruilen bij elke autodealer. Het is wel verstandig om de inruilwaarde te vergelijken bij verschillende dealers om de beste deal te krijgen.
 • Kan ik onderhandelen over de inruilwaarde van mijn Toyota?
  Ja, je kunt altijd proberen te onderhandelen over de inruilwaarde van je Toyota. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en weet wat je auto waard is.
 • Kan ik mijn Toyota ook verkopen aan een particulier?
  Ja, je kunt ervoor kiezen om je Toyota te verkopen aan een particulier in plaats van in te ruilen bij een autodealer. Dit kan soms meer opleveren, maar vergt wel meer tijd en moeite.
 • Kan ik gebruikmaken van inruilacties voor mijn Toyota?
  Ja, sommige autodealers bieden inruilacties aan waarbij je extra korting krijgt op je nieuwe auto als je je oude auto inruilt. Let wel op dat je niet te weinig krijgt voor je oude auto.

Prijzen en Waardes van Toyota’s in Nederland

Model Jaar Gemiddelde Prijs Inruilwaarde na 10 jaar
Toyota Aygo 2019 €11.990 €3.000
Toyota Yaris 2018 €17.990 €5.500
Toyota Corolla 2017 €24.990 €8.000
Toyota RAV4 2016 €29.990 €10.500
Toyota Prius 2015 €24.990 €7.500

De prijzen en inruilwaard

Plaats een reactie