Verkoop 2e Hands Auto

Verkoop van Tweedehands Auto’s in Nederland

Ben je op zoek naar een tweedehands auto in Nederland? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een succesvolle aankoop.

Er zijn verschillende manieren om een tweedehands auto te kopen in Nederland. Hieronder hebben we de belangrijkste opties op een rijtje gezet:

 • Particulier kopen via online marktplaatsen zoals Marktplaats.nl en Autoscout24.nl
 • Kopen bij een officiële autodealer
 • Kopen bij een onafhankelijke garage
 • Kopen via een auto-importeur

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een tweedehands auto koopt. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en tips voor het kopen van een tweedehands auto in Nederland.

1. Wat is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto in Nederland?

De gemiddelde prijs van een tweedehands auto in Nederland is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, model, leeftijd en kilometerstand. Volgens de BOVAG ligt de gemiddelde prijs van een tweedehands auto in 2021 rond de €12.000. Echter, dit kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

2. Welke documenten moet ik controleren bij de aankoop?

Voordat je een tweedehands auto koopt, is het belangrijk om de volgende documenten te controleren:

 • Kentekenbewijs (deel 1A en 1B)
 • Onderhoudsboekje
 • APK-keuringsrapport
 • Garantiebewijs (indien van toepassing)

Daarnaast is het ook verstandig om een proefrit te maken en de auto te laten keuren door een onafhankelijke partij, zoals de ANWB of DEKRA.

3. Zijn er garanties bij de aankoop van een tweedehands auto?

Als je een tweedehands auto koopt bij een officiële autodealer, heb je vaak recht op garantie. Dit kan variëren van 3 maanden tot 1 jaar, afhankelijk van de dealer. Bij particuliere aankopen geldt geen wettelijke garantie, tenzij dit expliciet is afgesproken.

4. Kan ik een tweedehands auto financieren?

Ja, het is mogelijk om een tweedehands auto te financieren. Dit kan bijvoorbeeld via een autolening bij een bank of via private lease. Let wel op dat de rente en voorwaarden kunnen verschillen per aanbieder.

5. Kan ik een tweedehands auto inruilen?

Bij veel autodealers is het mogelijk om je oude auto in te ruilen bij de aankoop van een tweedehands auto. Dit kan een goede optie zijn als je snel van je oude auto af wilt en geen zin hebt in gedoe met particuliere verkoop.

Veelgestelde vragen over Verkoop 2e Hands Auto

 • Wat is de beste manier om een tweedehands auto te kopen?
  Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Het is verstandig om verschillende opties te vergelijken en goed onderzoek te doen voordat je een beslissing maakt.
 • Hoe kan ik de waarde van een tweedehands auto bepalen?
  Je kunt de waarde van een tweedehands auto bepalen door te kijken naar de leeftijd, kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schade. Ook kun je gebruikmaken van online waardebepalingstools zoals die van de ANWB en AutoWeek.
 • Is het verstandig om een tweedehands auto te importeren?
  Het kan voordelig zijn om een tweedehands auto te importeren, maar het brengt wel extra kosten en risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regels en voorwaarden voordat je een auto importeert.
 • Kan ik een tweedehands auto leasen?
  Ja, het is mogelijk om een tweedehands auto te leasen via private lease. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. Let wel op dat je geen eigenaar wordt van de auto en dat er bepaalde voorwaarden gelden.
 • Zijn er subsidies of belastingvoordelen voor het kopen van een tweedehands auto?
  In sommige gevallen kun je gebruikmaken van subsidies of belastingvoordelen bij de aankoop van een tweedehands auto. Dit verschilt per gemeente en provincie. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Conclusie

Het kopen van een tweedehands auto in Nederland kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een betaalbare auto. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en alle documenten controleert voordat je een aankoop doet. En vergeet niet om een proefrit te maken en de auto te laten keuren door een onafhankelijke partij.

Heb je nog meer vragen over het kopen van een tweedehands auto? Neem dan contact op met een van de bovengenoemde instanties of vraag advies aan een ervaren autodealer.

Plaats een reactie