Verkoop Tweedehands Auto

Verkoop van Tweedehands Auto’s in Nederland

Ben je op zoek naar een tweedehands auto in Nederland? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over het kopen van een gebruikte auto en de verschillende diensten die beschikbaar zijn om je te helpen bij het vinden van de perfecte auto voor jouw budget en behoeften.

Het kopen van een tweedehands auto kan een spannende, maar ook overweldigende ervaring zijn. Er zijn zoveel opties en factoren om rekening mee te houden, zoals de staat van de auto, de prijs, de betrouwbaarheid van de verkoper en meer. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende diensten beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste tweedehands auto voor jou.

Waar kan ik een tweedehands auto kopen in Nederland?

 • Autodealers: Dit zijn bedrijven die zich specialiseren in de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. Ze hebben meestal een breed scala aan merken en modellen beschikbaar en bieden vaak garanties en financieringsmogelijkheden. De prijzen variëren afhankelijk van het merk en de staat van de auto.
 • Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats.nl en Autoscout24.nl bieden een groot aanbod van tweedehands auto’s van zowel particuliere verkopers als autodealers. Je kunt hier zoeken op merk, model, prijs en locatie.
 • Veilingen: Er worden regelmatig autoveilingen georganiseerd waar je gebruikte auto’s kunt kopen voor lagere prijzen. Houd er wel rekening mee dat je hier vaak geen garantie krijgt en dat je de auto niet kunt testen voordat je hem koopt.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor tweedehands auto’s in Nederland?

De gemiddelde prijs van een tweedehands auto in Nederland is ongeveer €10.000. Dit kan uiteraard variëren afhankelijk van het merk, model, bouwjaar en staat van de auto. Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen voor gebruikte auto’s in Nederland in de afgelopen 10 jaar.

Bouwjaar Gemiddelde prijs
2010 €8.000
2011 €8.500
2012 €9.000
2013 €9.500
2014 €10.000
2015 €10.500
2016 €11.000
2017 €11.500
2018 €12.000
2019 €12.500

Wat zijn de beste websites voor het kopen van tweedehands auto’s in Nederland?

Er zijn verschillende websites beschikbaar waar je tweedehands auto’s kunt kopen in Nederland. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste en meest populaire websites:

 • Marktplaats.nl
 • Autoscout24.nl
 • Autotrack.nl
 • Gaspedaal.nl
 • Autowereld.nl

Wat zijn enkele belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen in Nederland, is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

 • De staat van de auto: Controleer of de auto in goede staat verkeert en of er geen verborgen gebreken zijn. Het is ook een goed idee om een proefrit te maken om te zien of de auto goed rijdt.
 • De kilometerstand: Controleer of de kilometerstand van de auto logisch is en of deze overeenkomt met het onderhoudsboekje.
 • De verkoper: Als je via een particulier koopt, zorg er dan voor dat je de verkoper vertrouwt en dat alle papieren in orde zijn. Bij een autodealer is het belangrijk om te controleren of deze betrouwbaar is en of er garantie wordt geboden.
 • De prijs: Vergelijk de prijs van de auto met vergelijkbare modellen op andere websites om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

Veelgestelde vragen over het kopen van tweedehands auto’s in Nederland

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het kopen van tweedehands auto’s in Nederland:

 • Is het mogelijk om een tweedehands auto te leasen in Nederland? Ja, het is mogelijk om een tweedehands auto te leasen. Dit wordt ook wel occasion lease genoemd. De prijzen variëren afhankelijk van het merk en model van de auto en de looptijd van het leasecontract.
 • Kan ik een tweedehands auto importeren uit het buitenland? Ja, het is mogelijk om een tweedehands auto te importeren uit het buitenland

Plaats een reactie