Waarde Auto Op Kenteken

De waarde van een auto op kenteken: alles wat u moet weten

Wilt u een auto kopen of verkopen en bent u benieuwd naar de waarde van de auto op kenteken? Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft.

De waarde van een auto op kenteken is een belangrijk gegeven bij het kopen of verkopen van een auto. Het geeft aan wat de geschatte waarde van de auto is op basis van verschillende factoren, zoals het merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Hieronder vindt u meer informatie over de waarde van een auto op kenteken in Nederland.

Wat is de waarde van een auto op kenteken?

De waarde van een auto op kenteken is de geschatte verkoopprijs van een auto op basis van verschillende factoren. Dit wordt ook wel de dagwaarde genoemd. De waarde wordt bepaald door verschillende instanties, zoals de ANWB en de RDW. Het is een belangrijk gegeven bij het kopen of verkopen van een auto, omdat het een indicatie geeft van de waarde van de auto.

Hoe wordt de waarde van een auto op kenteken bepaald?

De waarde van een auto op kenteken wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de waarde van een auto op kenteken:

 • Merk en model van de auto
 • Bouwjaar van de auto
 • Kilometerstand van de auto
 • Eventuele schade of mankementen
 • Populariteit van het merk en model

Deze factoren worden meegenomen in de berekening van de dagwaarde van een auto. Hierdoor kan de waarde van een auto op kenteken verschillen per merk, model en bouwjaar.

Wat is de dagwaarde van een auto op kenteken?

De dagwaarde van een auto op kenteken is de geschatte verkoopprijs van de auto op dit moment. Dit kan verschillen van de oorspronkelijke aanschafwaarde van de auto, omdat de waarde van een auto afneemt naarmate deze ouder wordt en meer kilometers heeft gereden. De dagwaarde wordt onder andere gebruikt bij het bepalen van de premie voor een autoverzekering.

Hoe kan ik de waarde van een auto op kenteken opvragen?

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een auto op kenteken op te vragen. Zo kunt u gebruik maken van online tools, zoals de ANWB Koerslijst of de RDW Kenteken Check. Ook kunt u een taxatie laten uitvoeren door een erkend autobedrijf. Houd er wel rekening mee dat de waarde van een auto op kenteken slechts een indicatie is en dat de uiteindelijke verkoopprijs kan afwijken.

Veelgestelde vragen over de waarde van een auto op kenteken

 • Wat is de dagwaarde van mijn auto op kenteken?

  De dagwaarde van uw auto op kenteken is de geschatte verkoopprijs van uw auto op dit moment. Deze kan verschillen van de oorspronkelijke aanschafwaarde.
 • Kan ik de waarde van een auto op kenteken opvragen voor elke auto?

  Ja, voor elke auto in Nederland kunt u de waarde op kenteken opvragen.
 • Hoe vaak verandert de waarde van een auto op kenteken?

  De waarde van een auto op kenteken kan dagelijks veranderen, afhankelijk van verschillende factoren.
 • Kan ik de waarde van een auto op kenteken zelf berekenen?

  Ja, u kunt gebruik maken van online tools of een erkend autobedrijf om de waarde van een auto op kenteken te berekenen.
 • Kan ik onderhandelen over de waarde van een auto op kenteken?

  Ja, u kunt altijd proberen te onderhandelen over de prijs van een auto op kenteken. Houd er wel rekening mee dat de dagwaarde slechts een indicatie is en dat de uiteindelijke verkoopprijs kan afwijken.
Merk Model Bouwjaar Kilometerstand Dagwaarde
Volkswagen Golf 2015 100.000 km € 12.500
Opel Corsa 2010 150.000 km € 5.500
Renault Clio 2018 50.000 km € 14.000
BMW 3 Serie 2012 120.000 km € 13.000
Ford Fiesta 2016 80.000 km € 8.500

Deze tabel

Plaats een reactie