Waarde Auto Schatten Gratis

Wat is de Waarde van mijn Auto en Hoe Kan ik Deze Gratis Schatten?

Ben je op zoek naar een gratis manier om de waarde van je auto te schatten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we verschillende opties voor het schatten van de waarde van je auto in Nederland.

 • ANWB Koerslijst: De ANWB Koerslijst is een bekende en betrouwbare manier om de waarde van je auto te schatten. Deze lijst is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare auto’s en houdt rekening met factoren zoals merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De ANWB biedt deze service gratis aan op hun website.
 • RDW Kenteken Check: Via de website van de RDW kun je gratis een kentekencheck doen. Hiermee krijg je inzicht in onder andere de technische gegevens, kilometerstand en schadeverleden van je auto. Op basis hiervan kun je een schatting maken van de waarde van je auto.
 • Online Waardebepaling Tools: Er zijn verschillende websites die gratis een waardebepaling van je auto aanbieden, zoals AutoScout24, Marktplaats en GasPedaal. Deze tools zijn gebaseerd op data van vergelijkbare auto’s die te koop staan en geven een indicatie van de waarde van je auto.
Jaar Gemiddelde Prijs
2010 €8.000
2011 €7.500
2012 €7.000
2013 €6.500
2014 €6.000
2015 €5.500
2016 €5.000
2017 €4.500
2018 €4.000
2019 €3.500

Veelgestelde Vragen over Waarde Auto Schatten Gratis

 • Hoe kan ik de waarde van mijn auto gratis schatten?
  Er zijn verschillende manieren om gratis de waarde van je auto te schatten, zoals de ANWB Koerslijst, RDW Kenteken Check en online waardebepaling tools.
 • Wat is de beste manier om de waarde van mijn auto te schatten?
  De beste manier is om meerdere opties te gebruiken en deze met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de waarde van je auto.
 • Hoe vaak verandert de waarde van mijn auto?
  De waarde van je auto kan veranderen door verschillende factoren, zoals onderhoud, schade en vraag en aanbod op de markt.
 • Kan ik mijn auto ook laten taxeren voor een meer nauwkeurige waardebepaling?
  Ja, je kunt je auto laten taxeren bij een erkend taxatiebedrijf. Dit is vooral handig als je je auto wilt verkopen of verzekeren.
 • Kan de waarde van mijn auto ook stijgen?
  Ja, in sommige gevallen kan de waarde van je auto stijgen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een zeldzaam model is of als er veel vraag naar is op de markt.

Plaats een reactie