Wat moet ik doen als een potentiële koper mijn auto niet komt bekijken na afspraak

Wat te doen als een potentiële koper niet komt opdagen voor een afspraak om mijn auto te bekijken?

Als u uw auto te koop heeft staan, kan het erg frustrerend zijn als een potentiële koper niet komt opdagen voor een afspraak om de auto te bekijken. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om hiermee om te gaan en uw auto alsnog te verkopen.

1. Neem contact op met de koper

Als de koper niet op komt dagen, is het belangrijk om eerst contact met hem of haar op te nemen. Misschien is er een misverstand of is er iets gebeurd waardoor de koper niet kon komen. Stuur een bericht of bel de koper om te vragen wat er aan de hand is.

2. Geef de koper een tweede kans

Soms kan het gebeuren dat een koper echt niet kan komen op de afgesproken tijd. Geef de koper daarom een tweede kans en maak een nieuwe afspraak. Als de koper opnieuw niet komt opdagen, kunt u overwegen om verder te gaan met andere geïnteresseerden.

3. Wees voorzichtig met vooruitbetalingen

Sommige kopers kunnen vragen om een vooruitbetaling voordat ze de auto komen bekijken. Wees hier voorzichtig mee, want dit kan een teken zijn van een oplichter. Als u toch besluit om een vooruitbetaling te doen, zorg er dan voor dat u de koper ontmoet en de betaling in persoon doet.

4. Overweeg een online verkoop

Als u moeite heeft om potentiële kopers te vinden of als u geen zin meer heeft in het gedoe met afspraken, kunt u overwegen om uw auto online te verkopen. Er zijn verschillende websites waar u uw auto kunt aanbieden en waar geïnteresseerden direct contact met u kunnen opnemen.

5. Wees geduldig

Het kan soms even duren voordat u de juiste koper voor uw auto vindt. Wees geduldig en blijf uw auto aanbieden. Uiteindelijk zult u een serieuze koper vinden die wel op komt dagen voor een afspraak.

Veelgestelde vragen over het niet komen opdagen van een potentiële koper

 • Wat als de koper niet komt opdagen en ik al een vooruitbetaling heb gedaan?
  Als u al een vooruitbetaling heeft gedaan en de koper komt niet opdagen, neem dan contact op met de koper en vraag om het geld terug te storten. Als dit niet lukt, kunt u aangifte doen bij de politie.
 • Kan ik de koper aansprakelijk stellen voor het niet komen opdagen?
  Nee, u kunt de koper niet aansprakelijk stellen voor het niet komen opdagen. Wel kunt u eventuele schade proberen te verhalen, bijvoorbeeld als u kosten heeft gemaakt voor het klaarmaken van de auto voor de afspraak.
 • Wat als de koper niet komt opdagen en ik al een verkoopcontract heb getekend?
  Als u al een verkoopcontract heeft getekend en de koper komt niet opdagen, dan is het contract niet geldig. U kunt het contract ontbinden en op zoek gaan naar een andere koper.
 • Kan ik de koper aansprakelijk stellen voor het niet nakomen van de afspraak?
  Nee, u kunt de koper niet aansprakelijk stellen voor het niet nakomen van de afspraak. Wel kunt u de koper aansprakelijk stellen voor eventuele schade die u heeft geleden door het niet nakomen van de afspraak.
 • Wat als de koper al een aanbetaling heeft gedaan en niet komt opdagen?
  Als de koper al een aanbetaling heeft gedaan en niet komt opdagen, dan kunt u contact opnemen met de koper en vragen om het resterende bedrag te betalen. Als dit niet lukt, kunt u de koop ontbinden en op zoek gaan naar een andere koper.

Prijzen en waardes voor auto’s in Nederland

Jaar Gemiddelde prijs tweedehands auto Gemiddelde inruilwaarde
2010 € 9.000 € 7.000
2011 € 10.000 € 8.000
2012 € 11.000 € 9.000
2013 € 12.000 € 10.000
2014 € 13.000 € 11.000
2015 € 14.000 € 12.000
2016 € 15.000 € 13.000
2017 € 16.000 € 14.000

Plaats een reactie