Wat moet ik doen als mijn auto niet door de APK-keuring komt

Hulp bij autokeuring in Nederland

Wat moet ik doen als mijn auto niet door de APK-keuring komt?

Als je auto niet door de APK-keuring komt, kan dat voor veel stress en onzekerheid zorgen. Je wilt natuurlijk graag weten wat er aan de hand is en wat de kosten zullen zijn om je auto weer goedgekeurd te krijgen. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende diensten en instanties die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel geven we je advies over wat je kunt doen als je auto niet door de APK-keuring komt.

1. Zoek uit wat de reden is van afkeuring

Als je auto niet door de APK-keuring komt, is het belangrijk om te weten wat de reden hiervoor is. Dit kun je opvragen bij het keuringsstation waar je auto is afgekeurd. Zij zullen je een lijst geven met de punten waarop je auto is afgekeurd. Zo weet je precies wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om je auto weer goedgekeurd te krijgen.

2. Laat je auto repareren bij een erkend autobedrijf

Als je zelf niet handig bent met auto’s, is het verstandig om je auto te laten repareren bij een erkend autobedrijf. Zij hebben de kennis en ervaring om de benodigde reparaties uit te voeren en je auto weer goedgekeurd te krijgen. Houd er wel rekening mee dat deze reparaties kosten met zich mee kunnen brengen.

3. Vergelijk prijzen bij verschillende autobedrijven

Voordat je je auto laat repareren, is het verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende autobedrijven. Zo kun je zien waar je het voordeligst uit bent en welk bedrijf de beste service biedt. Let er wel op dat goedkoop soms duurkoop kan zijn, dus kies voor een betrouwbaar en erkend autobedrijf.

4. Overweeg een autokeuring service

In Nederland zijn er verschillende autokeuring services die je kunnen helpen als je auto niet door de APK-keuring komt. Deze services bieden vaak een APK-keuring op locatie aan, waardoor je niet zelf met je auto naar het keuringsstation hoeft te rijden. Ook kunnen zij je helpen met het repareren van eventuele gebreken aan je auto.

5. Verkoop je auto aan een opkoper

Als de kosten voor reparatie van je auto te hoog zijn of als je geen zin hebt in gedoe met reparaties, kun je ervoor kiezen om je auto te verkopen aan een opkoper. Deze opkopers zijn gespecialiseerd in het opkopen van auto’s die niet door de APK-keuring komen. Je ontvangt dan een vergoeding voor je auto en de opkoper zal de reparaties zelf uitvoeren.

Veelgestelde vragen

  • Wat is de gemiddelde prijs voor een APK-keuring in Nederland?
  • De gemiddelde prijs voor een APK-keuring in Nederland ligt tussen de €30 en €50. Dit kan echter per keuringsstation verschillen.

  • Kan ik mijn auto laten keuren bij een ander keuringsstation?
  • Ja, je kunt je auto laten keuren bij elk willekeurig keuringsstation in Nederland.

  • Kan ik mijn auto verkopen als deze niet door de APK-keuring komt?
  • Ja, je kunt je auto verkopen aan een opkoper. Deze zal de reparaties zelf uitvoeren.

  • Kan ik mijn auto laten repareren bij een niet-erkend autobedrijf?
  • Ja, dit is mogelijk. Echter, alleen een erkend autobedrijf kan je auto weer goedgekeurd krijgen.

  • Wat gebeurt er als ik mijn auto niet laat keuren?
  • Als je je auto niet laat keuren, riskeer je een boete van de RDW en kun je geen gebruik meer maken van je autoverzekering.

Prijsindicatie voor reparaties

Reparatie Gemiddelde prijs
Vervangen van remblokken €100 – €200
Vervangen van uitlaat €200 – €400
Vervangen van schokdempers €300 – €500
Vervangen van distributieriem €400 – €600
Vervangen van koppeling €500 – €800

Plaats een reactie